Les dades de l’atur continuen la tendència a la baixa per quart mes consecutiu a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant els primers sis mesos de l’any, 460 persones s’han registrat a l’Àrea d’Ocupació Mas les Mates de DinàmiG, s’han acompanyat 314 veïns i veïnes en la recerca de feina i s’han inserit 135 persones.

Del maig del 2020 fins al juny del 2021 l’atur a la ciutat s’ha reduït un 13,06%.

Aquest mes de juny s’ha registrat a Olot un nou descens de les xifres d’atur, mantenint una tendència a la baixa per quart mes consecutiu. Actualment, 1.627 veïns i veïnes de la ciutat es troben en cerca activa de feina, 99 menys que al mes de maig, encadenant un mes més de reducció de les xifres d’atur a la ciutat.

Segons les dades aportades per l’Observatori d’Empresa i Ocupació, des de gener del 2020, les xifres d’atur a la ciutat han anat minvant fins a situar-se en una taxa de 9,19% aquest mes de juny. En concret, des del maig del 2020 fins aquest juny del 2021 l’atur s’ha reduït un 13,06% a Olot.

Pel que fa a la comarca de La Garrotxa, les xifres se situen en un total de 2.437 persones en situació d’atur aquest juny – 123 menys que el mes anterior – el que representa una taxa registral del 8,69%. D’aquesta manera, segons les primeres anàlisis realitzades per l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, aquest 2021 es podria superar la xifra de contractació total del 2019. Concretament, des de principis d’any a la ciutat s’han efectuat 6.761 contractes; el que suposa més de la meitat del total de contractes registrats durant tot el 2019 quan es van assolir els 12.852 contractes.

Durant els primers sis mesos d’aquest 2021, 460 persones s’han registrat al servei de l’Àrea d’Ocupació Mas les Mates de DinàmiG. Un 53% d’aquests han estat joves d’entre 16 i 29 anys; superant per primera vegada les persones apuntades per sobre d’aquesta franja d’edat. Pel que fa al nivell d’estudis de les persones ateses destaca que el 45% dels inscrits disposen d’estudis bàsics sense especialització enfront del 21% que s’han format en diferents cicles formatius i un 16% que disposen d’estudis universitaris.

Paral·lelament, fins avui dia, a través d’aquesta àrea s’han acompanyat 314 persones en la millora de la seva ocupabilitat, donant-los suport en la recerca de feina. Pel que fa a les ofertes laborals gestionades, s’han enviat 2.160 candidatures i s’han tramitat 168 ofertes; un 80% d’elles del sector serveis i un 20% vinculades amb àmbits industrials. Aquesta xifra és gairebé la mateixa del total d’ofertes que es va gestionar al llarg de tot l’any 2020 quan es va arribar a les 187.

Al mateix tems, fins avui dia s’han inserit 135 persones a través del Servei d’Ocupació de DinàmiG; un 41% en àmbits industrials i un 36% en activitats vinculades amb serveis.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG i del Servei d’Intermediació de l’Àrea d’Ocupació, segueix apostant per acostar les empreses en recerca de candidats i professionals i els respectius aspirants així com potenciant el treball en xarxa amb altres entitats públiques del territori per tal d’aproximar posicions entre uns i altres i oferir un servei més complet i ajustat.

A més, de forma paral·lela, es treballa col·laborativament amb instituts, associacions, empreses i sindicats en l’anomenat Pacte per la Formació professionalitzadora per potenciar la formació entre el jovent, fent major incidència als cicles formatius i certificats de professionalitat per poder donar resposta a les necessitats de perfils especialitzats per part de les diferents empreses i organitzacions del territori.

Info: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: