Les famílies s’acomiadaran dels passatgers de l’A-320 en una cerimònia als peus de la muntanya del sinistre

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les famílies catalanes i alemanyes dels passatgers de l’A-320 arriben aquest migdia a Seyne-les-Alps. El pavelló polivalent del poble ja està “habilitat” per rebre-les, ha explicat l’alcalde, Francis Hermitte. Allà tindran informació que els equips de rescat els donaran de primera mà. Després es dirigiran a Le Vernet, una localitat molt propera de 150 habitants, que compta amb una capella -visitada ahir pels caps d’estat- amb vistes a la muntanya on va estavellar-se l’avió. Allà se celebrarà una cerimònia que ja s’està preparant aquest matí. Hermitte creu que la majoria marxarà avui mateix però alguns familiars potser voldran quedar-se. Els dos pobles es bolquen perquè es quedin els dies que calgui.

960128
ACN L’alcalde de Seyne-les-Alpes, Francis Hermitte, s’ha vist desbordat per l’enorme assistència de mitjans que ha convocat la seva roda de premsa.

En una multitudinària roda de premsa l’alcalde Hermitte ha explicat que a Le Vernet s’ha preparat un “punt de recolliment” per a les famílies dels passatgers. És una capella que ahir ja van visitar els caps d’estat François Hollande, Angela Merkel i Mariano Rajoy i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Es troba en un prat amb vistes a la muntanya del sinistre i aquest matí a les onze, poc després que comencés a circular el rumor, els agents de la Gendarmerie ja han rebut ordres per blindar la zona i deixar treballar als equips que condicionen la zona. Entre aquests, camions de tanques per garantir l’intimitat de l’acte i de lavabos químics per si s’allarga.

Els familiars seran més de 200 persones. El primer que faran serà dirigir-se cap al pavelló polivalent de Seyne-les-Alpes. Allà rebran informació de primera mà sobre les tasques de recuperació dels cossos per a la seva identificació a laboratoris de Marsella.

Segons va publicar Le Figaro ahir al vespre, les primeres despulles van començar a baixar de les muntanyes per la nit. L’opacitat informativa sobre aquest detall és també intensa i, ni el mateix alcalde Hermitte pot confirmar-ho. “Però si ja hi ha camions frigorífics…”, ha deixat entendre.

En aquest pavelló polivalent, que va ser el primer punt de control a on van adreçar-se els equips d’emergència i els mitjans de comunicació hores després de l’accident, també se’ls podrà acollir i donar de menjar i beure. “Està tot habilitat”, ha remarcat Hermitte.

Després, per la tarda, en una hora no concretada, celebraran la cerimònia de comiat a Le Vernet. Al final, “en funció del seu estat d’ànim”, decidiran si marxen -previsiblement la majoria ho farà- o es queden més dies aquí. “Nosaltres parlarem amb ells, els escoltarem i els acompanyarem en la seva decisió”, ha promès.

Tant Le Vernet com Seyne-les-Alpes s’han bolcat perquè es quedin els dies que calgui. El poble té una capacitat de més de 1.000 llits en temporada alta i els veïns n’han ofert “quasi 400 més”. Ahir van preparar 200 sopars per als equips de rescat i 2 restaurants tancats s’han ofert per obrir i ajudar.

Són mostres que ha destacat l’alcalde per descriure l’onada de solidaritat que sent una comunitat desitjosa d’ajudar davant una catàstrofe que els ha situat al mapa. “Mira això”, ha respost Hermitte assenyat un núvol de càmeres que l’enfocaven quan un periodista li ha preguntat sobre l’atenció mediàtica que suscita ara la localitat.

“Estem a disposició de les víctimes amb tots els recursos i mitjans”. “Tots els metges, psicòlegs i mestres -que dominen el castellà, alemany o anglès com a intèrprets- s’han posat a disposició de l’Ajuntament”. “Però no estem parlant de reclutament”, ha matisat, són tot mostres “de solidaritat” que gestionen en col·laboració amb la prefectura.

Seyne-les-Alpes (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: