Les fortes pluges tornen a inundar l’estació d’alta velocitat de Girona

SIBILS, LLUÍS - ACN Imatge de les vies del tren inundades.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El servei de trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres ha quedat interromput a causa dels forts aiguats que han tornat a inundar l’estació del TAV de Girona. L’aigua ha entrat a l’estació cap a les nou del vespre i ha obligat a anul·lar l’últim tren del dia, que anava en sentit Barcelona. Segons ha pogut saber l’ACN, el comboi ha sortit de Girona i només ha pogut avançar uns metres perquè l’aigua ha entrat sobtadament a l’estació i ha hagut de fer marxa enrere. Els viatgers han hagut de baixar del tren, que ha quedat cobert amb un metre d’aigua. Els passatgers han estat traslladats a un tren regional. Protecció Civil ha activat la prealerta del FERROCAT.

SIBILS, LLUÍS - ACN Imatge de les vies del tren inundades.
SIBILS, LLUÍS – ACN Imatge de les vies del tren inundades.

A causa d’aquesta incidència també s’ha hagut d’anul·lar un altre comboi que havia de sortir de Barcelona a les 21.30 en direcció Figueres. Segons Renfe, la incidència ha afectat uns 200 passatgers que han pogut reprendre el seu destí amb trens de mitja distància.

En el moment que s’han començat a inundar les vies a l’estació hi havia un comboi amb un centenar de viatgers que anaven cap a Barcelona que han alertat de l’afectació. L’aigua ha entrat per la part sud de l’estació del tren i ha anat cap a la part nord, en direcció al parc de la Devesa. Es dóna el cas que aquest diumenge, excepcionalment, hi havia un problema de senyalització i el comboi afectat l’aigua ha sortit per la via 11, contrària a la que utilitzen els trens que circulen en sentit sud.

Tot i que a les vies de l’estació de Girona ja només hi queden tres dits d’aigua, l’acumulació més gran s’ha situat a l’interior del túnel, concretament a l’altura del Parc de Devesa, on, segons sembla, ha tornat a cedir un mur de contenció, com va passar a finals de setembre. En aquest punt és on el túnel s’enfonsa més al subsòl i per on hi havia l’accés de la tuneladora que va començar a fer els túnels de l’AVE a Girona.

El túnel del TAV a Girona ja es va inundar a finals de setembre i no es va poder restablir la circulació de trens fins una setmana més tard.