Les infermeres acreditades podran dispensar medicaments i productes sanitaris

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Salut ha signat l’acord amb el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya i els col·legis d’infermeres de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

La titular del Departament de Salut, Alba Vergés, ha signat el conveni que permet posar en marxa l’emissió del certificat digital necessari perquè les infermeres i infermers acreditats per a la indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris, accedeixin al Sistema Integrat de Recepta Electrònica del CatSalut (SIRE). I, d’aquesta manera, podran signar l’ordre de dispensació electrònica que emetin.

Aquest acord estableix que els col·legis professionals seran els emissors d’aquests certificats digitals, en els quals hi constarà informació d’identificació de cada infermera o infermer: el nom i cognoms, el NIF, el número de col·legiació, la professió, l’especialitat infermera en cas de tenir-la, el tipus d’acreditació (generalista o especialista), el número identificador del certificat i l’adreça de correu electrònic.

Es tracta d’una targeta identificativa –igual que la que fan servir els metges i metgesses–, per accedir al Sistema Integrat de Recepta Electrònica del Catsalut (SIRE). Aquesta plataforma integra els processos de prescripció i dispensació dels fàrmacs i productes sanitaris finançats per la sanitat pública, i s’hi està treballant per enllestir-hi totes les funcionalitats perquè pugui recollir la indicació infermera. El SIRE permet emetre les receptes electròniques, accessibles per a les persones ateses des de qualsevol farmàcia o punt de dispensació.

Comparteix-ho amb els teus amics: