Les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua avancen a bon ritme

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte s’ha tallat el trànsit a l’avinguda Sant Jordi (entre els carrers Folch i Torres i Verge de Montserrat) per la instal·lació de les canonades del nou dipòsit d’aigua municipal.

Foto: Imatge de la instal·lació aquest dissabte de les canonades al vial Sant Jordi – @Olotuit

Les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua avancen a bon ritme. Ja s’ha fet el moviment de terres, la fonamentació i s’estan aixecant els murs i ja s’han instal·lat les canonades, des de l’avinguda Sant Jordi al nou dipòsit que se situarà al vessant nord-oest de Batet, sobre el barri de Benavent (concretament al sector SUD 4 Batet – La Vila, en uns terrenys pròxims al mas la Clapera).

Serà de forma rectangular, de dimensions aproximades 53,30m de llarg per 20,40m d’ample i 6,75m d’alçada i amb una capacitat màxima d’aforament d’uns 5.000 m³ d’aigua. Es projecta de forma semisoterrada per tal de reduir l’impacte paisatgístic i millorar la integració amb l’entorn. Pel que fa al nou punt de captació, s’ubicarà en una parcel·la sota la Ronda de les Fonts.

El sistema d’abastament d’aigua potable d’Olot té una capacitat d’emmagatzematge total de 8.200 metres cúbics, distribuïda entre els diferents dipòsits repartits per la ciutat i una zona de captació concentrada al Parc Nou. Una part de la ciutat es nodreix principalment del dipòsit de reserva municipal situat a la Muntanya Pelada, amb una capacitat d’emmagatzematge d’uns 5.000m³.

El creixement demogràfic d’Olot dels últims anys ha comportat que la infraestructura hidràulica existent treballi prop del límit de la seva capacitat. Per fer-hi front, s’ha projectat la construcció d’un nou dipòsit de 5.000m³ i un punt de captació que dupliqui la capacitat d’emmagatzematge i aforament actuals. La importància d’aquesta actuació és que ens permet doblar la capacitat actual i resoldre possibles incidències que es puguin produir.

Amb la nova instal·lació projectada s’aconsegueix:

-no dependre únicament d’un únic punt de captació
-duplicar la capacitat d’emmagatzematge
-desdoblar la xarxa de distribució existent a la ciutat, garantint el subministrament en cas de fallida del punt de distribució actual. -Permetrà que els dos dipòsits puguin omplir-se des de qualsevol dels dos punts de captació, ja que el nou dipòsit projectat es situa a la mateixa cota que l’existent a la Muntanya Pelada.

Fotos: Ajunt. Olot