Les obres de Guinovart i Ràfols-Casamada, a l’Espai Art l’Abadia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des del pròxim dissabte 21 de juny i fins al 24 d’agost, el Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses serà escenari d’una exposició doble de quadres de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007) i Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009), dos artistes catalans de renom de la Col·lecció Bassat d’art contemporani que s’exposen habitualment a la Nau Gaudí de Mataró des de l’any 2010.

logo_museubassat

De Guinovart, se n’exposaran obres dels anys setanta, just quan acabava d’instal·lar el seu estudi a Castelldefels, en un espai on va treballar les tècniques del collage, on va experimentar amb el color i dels seus homenatges al Guernika.

De Ràfols-Casamada se’n presenten obres de l’època compresa entre els anys setanta i els noranta, on va treballar les relacions cromàtiques matisades, amb transparències i cercant una progressiva depuració dels mitjans d’expressió.

A més de l’exposició, per primera vegada des que va néixer l’Espar Art l’Abadia, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses editarà un catàleg amb imatges de les obres exposades en col·laboració amb el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen & Lluís Bassat. La inauguració de l’exposició es farà el dissabte 21 de juny, a les 19 h, al Palau de l’Abadia, i comptarà amb la presència del publicista Lluís Bassat i de Núria Poch, directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.