Les víctimes mortals es redueixen un 25% al conjunt de la xarxa viària de Girona el 2019

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ho ha destacat aquest matí el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, en el balanç de sinistralitat viària del 2019 a les comarques de Girona

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i el cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de Girona, l’inspector Joan Costa Barnola, ha presentat aquest matí el balanç de sinistralitat del 2019 a la demarcació de Girona.

Gendrau ha destacat que “a Girona hi ha hagut 12 víctimes mortals menys que el 2018, però tot i aquesta reducció, no podem estar satisfets i hem de continuar treballant”. En concret, a la xarxa viària de les comarques gironines, durant el 2019 hi ha hagut 36 persones mortes en 32 accidents de trànsit, quan el 2018 van ser 48 víctimes mortals en 43 sinistres. Respecte el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus de reducció de la sinistralitat, es manté la tendència decreixent i es registra un 54% menys de víctimes mortals i un 53% menys d’accidents mortals. Gendrau també ha volgut incidir en la preocupació per la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues i ha remarcat que “s’ha detectat un cert repunt de la presència d’alcohol i drogues en els controls policials preventius així com en les víctimes d’accidents de trànsit”.

Per la seva part, el cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a Girona, l’inspector Joan Costa Barnola, ha mostrat la seva preocupació per l’existència d’un col·lectiu de conductors reincidents que acumulen dues o més sancions en un any per un mateix tipus d’infracció.

D’altra banda, Costa ha remarcat que les distraccions estan darrere del 47% de la sinistralitat viària global a les comarques de Girona. En aquest sentit, ha explicat que en la campanya de controls intensius centrada en les distraccions realitzada aquesta setmana passada, a Girona es van denunciar 500 conductors, sobretot per l’ús del mòbil.

El cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra a Girona també ha fet palesa la preocupació per l’ús incorrecte o el no ús dels sistemes de seguretat passiva. En concret, pel fet que entre els motoristes encara es detecti una mala utilització del casc i sobretot entre passatgers posteriors dels turismes, un no ús del cinturó de seguretat. Costa també ha destacat que l’any passat a les comarques de Girona es van obrir 1.300 diligències per delictes contra la seguretat viària i que aquest 2020 s’apostarà per un patrullatge de control de màxima visualització en zones estratègiques i en hores de màxima mobilitat.

VEURE DOSSIER AQUÍ

Comparteix-ho amb els teus amics: