L’Esbart Marboleny presenta nou espectacle

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper 13 de juliol l’Esbart Marboleny estrena l’espectacle Mira!

Més de 50 balladors i balladores de 16 a 30 anys participaran d’aquest nou espectacle de Marboleny

Foto: Imatge d’en Pol Solé.

El proper 13 de juliol, a les 10 del vespre, el Pati de l’Hospici acollirà el Mira!, el nou espectacle de l’Esbart Marboleny. Més de 50 balladors i balladores de 16 a 30 anys han treballat conjuntament aquest espectacle que estrenaran aquest dissabte.

Mira! és un espectacle de dansa d’arrel tradicional. Una tragicomèdia en dos actes on s’intenta mostrar i sorprendre al públic amb diferents vessants que mostra la nostra cultura: des de temes tan profunds com la mort o la religiositat, passant per la cerimònia de les convencions socials i la disbauxa i la rauxa de la festa, la dansa d’arrel tradicional ens permet aprofundir en una societat, en una cultura. La dansa és l’expressió d’un poble i això és el que intenta mostrar aquest espectacle. En molt del repertori, sobretot en la segona part, l’espectacle està interpretat musicalment per Marbolets, formació musical que acompanya sovint a l’Esbart Marboleny.

L’espectacle, a més a més, té l’objectiu de fomentar nous públics per la cultura i, en especial, per la dansa d’arrel tradicional posant el focus en col·lectius com poden ser els joves. Per això l’entitat ha cregut convenient presentar un espectacle de qualitat, interpretat per joves, que pugui acostar la dansa d’arrel tradicional a nous segments de població.

Seguint el mateix objectiu, al llarg dels últims anys el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny ha presentat algunes produccions, ja sigui en format carrer o en format sala, com poden ser el Ballem i ballarem (2018), el Cap a la Plaça (2016), el Compte Arnau (2011) o Aigua (2009), tots ells amb el recolzament de l’Ajuntament de les Preses, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.