L’Escola Joan XXIII presenta el conte “LA FADA AVORRIDA”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant aquest curs escolar, a l’hora de llengua catalana, un dels grups del Programa Pont (alumnes de 16-21 anys) del CEE Joan XXIII hem estat treballant el conte.

Durant el primer trimestre vam treballar què era un conte, quines parts tenia, les seves característiques, etc. També vam estar mirant i llegint diferents contes tot buscant les característiques principals, mirant el vocabulari que s’utilitza…

A principis de desembre va venir en Xarli Reixach a explicar-nos com feia ell els contes i què calia fer per poder escriure un conte. Durant la sessió ens va deixar la seva màquina de contes i, en aquesta mateixa sessió, els alumnes van crear el seu primer conte. Aquest conte era col·lectiu.

Una vegada ja van saber què havien de fer, van decidir que cada un escriuria un conte, menys tres alumnes que van preferir escriure’l junts.

Quan tots els contes van estar escrits, els vam enviar amb en Xarli i ens va fer una primera correcció. En total teníem 7 contes. Vam llegir-los tots i vam escollir el que més ens agradava.

Una vegada vam tenir el text, ens vam posar amb les il·lustracions. Tots els nois i noies de la classe han fet totes les il·lustracions, tots han col·laborat. Quan les il·lustracions van estar acabades, va venir en Tavi Algueró a explicar-nos com podíem il·lustrar el text que havíem escrit.

Una vegada fet això, vam tornar a centrar-nos en el text, per tal de poder afegir pictogrames (ajudes visuals que faciliten la comprensió del conte als alumnes que presenten dificultats). Actualment el conte ja està enllestit, i ha arribat el moment de presentar-lo i fer-ne difusió.

El dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, tornarem a vendre el conte. Estarem a la parada que té l’Associació de Mares i Pares de la nostra escola. Els propis alumnes seran qui el vendran. Els diners recollits aniran íntegrament a l’Escola Joan XXIII. El cost de la impressió del conte el pagarà l’AMIPA de l’escola i l’Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial.