L’escultora Rosa Serra cedirà dues escultures a l’Ajuntament de Torelló

Comparteix-ho amb els teus amics:

El taller de marcs Art32 presenta, fins al 14 de juny, una exposició de la prestigiosa escultora olotina Rosa Serra i Puigvert. En el marc d’aquesta activitat, l’artista cedirà temporalment dues escultures a l’Ajuntament que s’ubicaran als jardins de la plaça Nova.

Nascuda a Vic el 1944, als vuit anys Rosa Serra es va traslladar amb la seva família a Olot, on actualment treballa i resideix. Als 16 anys va assistir per primera vegada a les classes de l’acadèmia del pintor Lluís Carbonell per estudiar dibuix i pintura; i dos anys més tard va entrar a l’escola de Belles Arts d’Olot, on durant tres anys va estudiar dibuix, ceràmica i gravat.

img212

La seva primera exposició individual va ser el 1972 a la Galeria Galcerán de Barcelona. Després d’assistir a una exposició de l’escultor Lluís Curós va descobrir la figura tridimensional. Per mitjà de l’escriptor i crític d’art Domènec Moli, va poder conèixer Lluís Curós i va entrar a treballar al seu estudi, començant a aprendre a modelar fang. Ja el 1974 va deixar definitivament la pintura per dedicar-se a l’escultura, essent Curós el seu primer mestre en aquest àmbit. Fa la seva primera exposició d’escultures a la Galeria Sant Lluc d’Olot aquell mateix any.

A partir d’aquí la seva obra ha esta prolífica i reconeguda a arreu del món. Serra, pertany a la generació que va imposar una ruptura en l’escultura olotina. La figura humana és sempre present en totes les seves creacions. És tractada amb diferents materials (pedra, marbre, bronze, polièster, fibra de vidre), i acabada amb una delicada suavitat que fa que totes les seves creacions esdevinguin càlides, imposant progressivament una tendència a la simplificació de formes, però amb un traç i una estructura contundent i alhora delicada. Busca el joc constant entre el buit i el ple i, sovint, les postures representades fan present el moviment en molts casos.

D’entre la seva extensa biografia i obres cal destacar que el 1976 va rebre el premi Escultura a la III Biennal de Bilbao. El 1985 el Comitè Olímpic Internacional li va encarregar una sèrie d’escultures per als Jocs Olímpics de Seül de 1988. Ha fet altres escultures de temàtica esportiva per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i el 2000 l’empresa Nike li va encarregar una estàtua de Tiger Woods a Oregon. També és autora de la Suite Olympique de la seu del COI a Lausana i de diverses peces d’aquesta temàtica situades a l’Olimpic Park de Seül i al Comitè Olímpic d’Àsia, a Kuwait. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.