L’estat iniciarà la rehabilitació del passeig marítim del Molinet aquesta tardor

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap provincial de Costes a Girona, Jordi Planella, ha confirmat aquest matí a l’Estartit que les obres de rehabilitació del passeig marítim del Molinet es podran iniciar aviat. Planella s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Cordon, per tractar in situ diferents projectes que afecten el litoral del municipi. Durant la trobada, ha confirmat que l’Estat ja ha tret a licitació la redacció del projecte executiu de rehabilitació, que pot trigar un parell de mesos en fer-se, i que posteriorment es posarà a concurs l’obra.

pletera_planella_01

L’alcalde ha valorat molt positivament l’anunci perquè es tracta d’una obra llargament reivindicada des de feia molt anys, per poder millorar la imatge i la seguretat en un punt emblemàtic i d’elevat atractiu turístic. L’obra s’ha desencallat després que l’Ajuntament hagi pogut resoldre la consolidació de la muntanya del cap de la Barra, condició que fixava l’Estat per poder iniciar les obre.

El tram objecte de rehabilitació és el comprès entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). Es construirà un nou mur i una nova escullera, i es milloraran tots els serveis. El projecte tindrà molt en compte l’alt valor natural del paratge i la seva integració paisatgística. La rehabilitació està pressupostada en 2 milions d’euros i tindrà un termini d’execució de 10 mesos.

El nou passeig tindrà una amplada de 7 m i dos trams diferenciats, un dels quals estarà reservat a vianants i bicicletes. En el primer tram (130 m) hi haurà un carril de 3 m, amb aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de 4 m, al costat del mar, per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes.

Parcialment, en la part a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada, que potenciarà l’ús de mirador sobre les Medes. També es condicionarà la plaça del tram final, que té una superfície de 600 m2.

Visita a Els Griells i la Pletera

A banda de tractar el tema del Molinet, Planella i Cordon, acompanyats del regidor de Platges, Genís Dalmau, i del regidor de l’equip de govern, Andrés Navarrete, han visitat el passeig dels Griells, on han tractat diferents opcions per millorar la connectivitat entre aquest sector i l’àmbit de la Pletera.

Posteriorment, s’han dirigit al passeig de la Pletera, on la directora del projecte Life Pletera, Àgata Colomer, ha informat el cap provincial de Costes, sobre com evoluciona el projecte i els objectius de la prova pilot de desurbanització que aquest mes de març es farà en un sector de 4.000 metres quadrats. Colomer ha explicat que els treballs de desurbanització programats en el marc del Life Pletera s’iniciaran el mes de setembre, passada l’època de nidificació i la temporada turística, i que s’allargaran entre 6 i 9 mesos, en funció del material que vagi apareixent.

Aj. Torroella de Montgrí