L’estrella internacional Maceo Parker reversiona temes dels seus àlbums amb la Girona Jazz Project Big Band

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un dels grans del jazz. L’Auditori de Girona s’ha vestit de gala aquesta nit per acollir una de les estrelles més importants del món del funk i el jazz, el saxofonista i cantant Maceo Parker. L’artista ha ofert un espectacle únic – un dels plats forts del Black Music Festival- on ha versionat diversos temes dels seus darrers àlbums amb l’ajuda de la Girona Jazz Project Big Band. L’agrupació musical gironina ha estat la tercera banda i la primera a tot l’Estat espanyol que ha tingut l’honor d’acompanyar aquesta estrella internacional. L’espectacle ha omplert de gom a gom l’Auditori, amb una capacita de més d’un miler d’espectadors. El públic no ha parat d’aplaudir i seguir el ritme que marcava Parker.

954727

La nit ha arrencat a ritme de ‘Tonk’ i ha seguit amb ‘Them that’s got’, ‘Busted’ o cançons tant reconegudes com ‘I got a woman’ o ‘ You don’t know me’ on la veu de Maceo Parker ha estat acompanyada del piano. L’artista, amb les seves característiques ulleres negres, ha pujat a dalt de l’escenari amb una gran energia. Des del primer moment, el públic l’ha ovacionat. Durant el concert, el músic no ha parat de somriure, agrair el públic la seva presència i mostrar el seu reconeixement a la Girona Jazz Project Big Band.

El concert es tracta d’una producció especial i irrepetible del Black Music Festival 2015. L’any passat, Parker ja va estar acompanyat de la BBC Big Band, la big band de la ràdio i televisió pública de Londres. Un any més tard ha tornat a repetir aquesta fórmula amb un grup de les comarques gironines, la Girona Jazz Project Big Band. Això sí, en tots els casos ha estat sota la batuta del seu company, director d’orquestra, pianista, arranjador novaiorquès i col·laborador habitual, Michael Abene.

El concert ha consistit en una selecció de temes dels àlbums de Maceo, titulats ‘Roots & Grooves’, on predominen les versions de Ray Charles, i ‘Soul Classics’, amb versions d’artistes com James Brown, Stevie Wonder, Isaac Hayes o Aretha Franklin. Maceo Parker és conegut arreu del món per les seves col·laboracions amb artistes de la talla de Prince, James Taylor o Red Hot Chilli Peppers.

Aquesta nit, els 1.180 espectadors de l’Auditori de Girona – parts d’ells vinguts d’arreu de les comarques gironines i barcelonines- no han dubtat a l’hora de seguir el ritme de Parker qui ha tornat a demostrar perquè continua essent un dels grans del jazz mitjançant la seva veu i el domini del saxo alt.

“Un concert per recordar”

El director del Black Music Festival, Jordi Planagumà, ha explicat que des del primer moment, Abene i Parker van connectar amb la banda gironina. “Des del primer assaig que es va fer es va donar una gran confluència d’energies, els dos artistes estan molt contents i actuen com si fossin uns integrants més de la Girona Jazz Project Big Band”, ha explicat el director. A més, tot i que el concert es tractava d’un experiment únic, és possible que tornin a repetir-ho en properes edicions o altres festivals. “Ja han parlat entre ells i es plantegen repetir-ho de nou, la connexió és molt gran i volen fer més coses junts, és d’aquelles coses per a recordar”, ha explicat.

Planagumà s’ha mostrat “content i satisfet” per l’afluència de públic que hi ha al festival i la qualitat artística d’aquesta edició. “Hem captat l’atenció de la gent, concerts com els de Maceo Parker han generat expectació, fins i tot han vingut mitjans francesos a cobrir-ho”, ha explicat Planagumà. Per això auguren que milloraran les xifres d’ocupació i afluència de públic de la passada edició, un any que segons el director ja va ser tot un èxit. “Tot el que sigui semblar-se a l’any passat serà fantàstic i aquest cap de setmana tenim deu concerts a l’aire lliure a la Plaça Independència que preveiem que vindrà més gent que l’any passat”, ha valorat el director.

Gran part dels assistents han explicat que un cop van veure que Maceo Parker actuava al festival van córrer a comprar-se les entrades. Segons el públic, gran part d’ells fans de l’artista, Parker té un estil propi característic que encanta, amb la barreja del soul dels anys seixanta amb el funk dels setanta i el jazz fusionat amb hip-hop més actual.

Un estil que el mateix artista ha definit sempre amb una fórmula matemàtica: 2% de jazz + 98% de funk. Una combinació que ha conquerit milers de seguidors arreu del món i que ha fet aixecar de la seva butaca els espectados a Girona que han passat el final del concert dempeus, ballant i aplaudint al ritme de la música. Fins i tot el mateix Maceo ha explicat que era per nits com la d’aquest divendres a Girona que sempre ha volgut ser músic, no un professor de música, i recòrrer el món portant el seu pecular estil de jazz i soul. Tot i això, alguns espectadors han explicat que esperaven escoltar més el to del saxo ja que l’artista ha anat barrejant el cant amb els acords del saxo alt. No obstant això, els forts aplaudiments de la majoria dels assistents ha fet que Parker i la Girona Jazz Project Big Band hagin hagut de fer un bis que no estava previst.

Girona (ACN)