VÍDEO: L’estrella més popular de la garrotxa celebra el seu 25è aniversari

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un any més, l’estrella del pessebre vivent de Joanetes s’il·luminarà donant llum a un dels espectacles més visitats de la Garrotxa.

Aquesta estrella està d’aniversari, fa els seus 25 anys des de la seva creació i elgarrotxi.cat ha rescatat un reportatge on s’explica la idea original i anècdotes d’aquest peculiar element de les nits de nadal de Joanetes que està inscrita en el llibre dels Rècords Guinness. Veure vídeo.

Un element especialment simbòlic per aquestes dates és el muntatge de l’estrella il·luminada més gran del món. Es troba inscrita en el llibre dels Rècords Guinness i cada any la gent del pessebre la instal·la al cim de la cinglera de Santa Magdalena per il·luminar els dies de Nadal.

El Pessebre Vivent de Joanetes mobilitza més de 400 persones, entre figurants i participants de tot tipus, inclosos més de 40 caps de bestiar, i rememora gairebé mig centenar d’escenes pròpies de Nadal però, sobretot, de la tradició pagesa de la nostra terra al llarg d’un recorregut de gairebé un quilòmetre pel poble i els seu voltant en un entorn natural de gran bellesa.

Carboners, confiters, picapedrers, fusters, formatgers, pastors, rentadores, ferrers, forners, captaires… tots els que s’apropin fins allà trobaran un aparador pessebrístic únic, sortit d’eines, estris i vells secrets d’ofici des del 25 al 30 de desembre a partir de les 19h de la tarda. “Ens esforcem per replicar-los de la manera més versemblant i honesta. Ja fa un temps que els habitants de Joanetes ens vam afanyar en aprendre de pares, avis i besavis per tal de fer-los reviure any rere any al Pessebre”, expliquen els veïns del poble, situat enmig de la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, a 1 hora de Barcelona i Girona, i poc menys de mitja per a tot els que s’apropen des de Vic.

De tot el que recapten, bona part es destina a l’entitat Càrites Garrotxa. L’altra la fan servir per mantenir, reparar i millorar cada edició que passa del Pessebre per tal d’assegurar la seva continuïtat. Per aquest motiu el preu de l’entrada és de 5 euros per adults i els nens gratuït. A més, Caldo Aneto i TeGust, disposaran a tots els visitants d’un refrigeri ben calent per escalfar tot el recorregut, amb xocolata i galetes també pels més menuts.

Trobareu tota la informació a: www.pessebrejoanetes.cat

RELACIONAT:

VÍDEO: Lluèrnia participarà en el Pessebre vivent de Joanetes