L’evolució de la població mundial tancarà els Grans Interrogants de la Ciència

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb una xerrada sobre com ha evolucionat la quantitat de població als diferents països del món es tancarà el cicle els Grans Interrogants de la Ciència d’aquest curs 2013-2014. Des del passat mes de setembre s’han ofert 10 conferències de temàtiques que han anat des de la cura del càncer fins a les impressions en 3D passant per l’activitat volcànica de la nostra comarca.

descarga

La darrera xerrada anirà a càrrec de Pedro F. Delicado Useros, llicenciat en Matemàtiques i doctor en Economia i ens parlarà, a través de dades estadístiques, de quina ha estat l’evolució demogràfica dels diferents països del món en els últims 60 anys.

Ho farà a través de l’anàlisi de les piràmides de població, les taxes de mortalitat i fecunditat, i altres dades demogràfiques. Confirmarà dades segurament sabudes, però desvetllarà fets i detalls sorprenents. Respondrà diversos interrogants com: Quins països han evolucionat en direcció contrària a la majoria? Hi ha una Àfrica demogràficament parlant? Es viu igual a la Xina del 2010 que als Estats Units del 1950?

Així, es tancarà un nou curs del cicle els Grans Interrogants de la Ciència, que organitzen conjuntament el SIGMA i l’ICCO. Un cicle de xerrades que tenen la voluntat d’apropar a la població temes i conceptes de ciència i tecnologia d’actualitat, d’una forma entenedora i amena.