L’hi confisquen els quinze gossos després que ataquessin el gos d’una altra persona

CORTÉS, LAURA - ACN Un dels gossos més agressius, una femella, amb el seu cadell al fons.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Seròs (Segrià) ha comissat a un dels veïns de la localitat els seus quinze gossos després que els animals s’escapessin, ataquessin el gos d’un altre veí i s’encaressin amb l’amo del cadell quan aquest intentava dissuadir-los. Segons ha pogut saber l’ACN, no és la primera vegada que aquests gossos, que viuen en una casa amb el seu amo en condicions insalubres, protagonitzen algun incident. En aquesta ocasió, la intervenció de l’amo dels gossos i dels Mossos d’Esquadra, van evitar que la situació anés a més. Una ambulància va traslladar l’amo, que pateix una patologia mental, a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, on ha quedat ingressat a la unitat de psiquiatria.

CORTÉS, LAURA - ACN Un dels gossos més agressius, una femella, amb el seu cadell al fons.
CORTÉS, LAURA – ACN Un dels gossos més agressius, una femella, amb el seu cadell al fons.

Diversos veïns han assegurat a l’ACN que no era la primera vegada que aquests gossos protagonitzaven algun incident. Aquest cop, però, la situació “podria haver acabat malament”, han reconegut, ja que el gossos, amb actitud “molt agressiva” van arribar a acorralar l’amo del cadell i un policia local.

Els fets van passar aquest dimarts al migdia, moments després que les famílies recollissin els nens de la llar d’infants que es troba just davant de la casa del propietari dels animals. Una dotzena dels seus gossos es van escapar i van atacar el gos d’un veí que estava lligat a la porta del seu negoci. Els crits de l’animal van alertar l’home que va sortir per intentar espantar els animals que estaven envoltant el seu gos i mossegant-lo, provocant-li diverses ferides per tot el cos. Els animals es van llavors encarar a aquest veí i a un altre que va sortir a ajudar-lo i que és policia. El primer va intentar espantar-los amb un martell sense èxit ja que els gossos van acabar mossegant el policia local, estripant-li una de les mànigues de l’abric sense arribar a ferir-lo.

L’amo dels gossos va arribar fins al lloc en un estat “mentalment inestable”, tal com han assegurat a l’ACN alguns veïns i va ser traslladat amb ambulància a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on es va decidir ingressar-lo a la unitat psiquiàtrica. Amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i d’un treballador de la gossera d’Alcanó es va aconseguir finalment confinar els animals un altre cop a casa i l’Ajuntament va ordenar el seu comís.

L’alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha explicat que coneixien la situació del veí i que els Serveis Socials feien seguiment d’aquesta persona que actualment cobrava una ajuda Pirmi (Programa interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció). Pena ha explicat que l’Ajuntament va ordenarel comís dels gossos a causa de l’estat dels animals i de la situació de l’amo. L’alcalde també ha avançat que l’Ajuntament enviarà aquest divendres una unitat de neteja a casa del veí perquè desinfecti l’habitatge, ja que es troba en situació de deixadesa, una acció que compta amb l’aprovació de la germana de l’home.

Els responsables de la gossera d’Alcanó van traslladar entre dimarts i dimecres els animals a les seves instal·lacions, on es troben actualment separats en gàbies. Hi ha set mascles i set femelles, quatre de les quals estan embarassades, així com un cadell de poques setmanes que conviu, de moment, amb la seva mare, una de les gosses que es mostra més agressiva.
El responsable de la gossera d’Alcanó, Ernest Belchi, ha explicat que va ser molt complicat capturar els gossos perquè la majoria eren molt agressius. “Tot i que no es veien desnodrits, feia dies que no menjaven i estaven morts de gana”, ha assegurat, i “estaven amb moltes deficiències sanitàries i en un estat molt lamentable”. Algun d’ells fins i tot té sarna, ha dit. Belchi calcula que amb una mica d’esforç i paciència, la meitat dels gossos poden ser adoptats més endavant.