L’Hospital d’Olot fa testos serològics a tots els professionals per conèixer l’abast del virus

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els testos serològics, distribuïts per la Diputació de Girona, permeten conèixer qui ha passat el coronavirus i qui no.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha iniciat aquest dimecres el cribratge de tots els treballadors mitjançant testos serològics per conèixer la seva immunitat. Aquesta prova no serveix en una fase inicial de la malaltia, ja que no detecta el virus, sinó que es basa en la resposta immunològica de l’individu. És a dir, és imprescindible per detectar i saber qui ha passat el coronavirus i qui no.

L’extracció de la mostra es fa a través d’una gota de sang -que s’agafa d’una punxada al dit- i el resultat s’obté ràpidament, com a màxim en mitja hora. Comença a ser útil a partir d’una setmana després d’haver-se infectat, quan el cos comença a reaccionar perquè el que fa és detectar si hi ha anticossos o no.

Aquests testos serològics són els que ha distribuït la Diputació de Girona a tots els hospitals, centres d’atenció primària i residències geriàtriques de les comarques gironines. Gràcies a aquestes proves serològiques es podrà calcular quina part de la plantilla de la Fundació ha superat la malaltia i quina és encara susceptible de ser contagiada. Es podrà, per tant, dimensionar de manera real els efectes interns de la pandèmia.

Amb independència de la realització d’aquest test, a tots els professionals de la Fundació que tenen simptomatologia compatible amb el virus SARS-CoV-2 se’ls hi fa la PCR. D’aquesta manera es pot detectar si tenen la COVID-19 en aquest moment.

Info: Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa