Liberisliber aposta per la poesia creant un premi per a autors inèdits i un per a llibres ja publicats

Comparteix-ho amb els teus amics:

La fira d’editorials independents de Besalú impulsen la Bibliomaleta, un projecte pedagògic per a incentivar la lectura dels infants

La fira d’editorials independents Liberislibrer viurà a Besalú el proper cap de setmana la seva setena edició. Un any més, tornen a augmentar el nombre d’editorials participants arribant fins a les 48, quatre més que l’edició passada. Entre les novetats, destaca l’impuls de dos premis, un dedicat a poesia –anomenat Francesc Garriga- per a autors inèdits, i un segon –el Liberisliber Lira- per a llibres ja editats de poesia. L’aposta per la poesia també es reforça amb un vermut poètic amb tres lectures. La 9a edició de Liberisliber abordarà també la seva vessant més pedagògica, amb el projecte Bibliomaleta, que acostarà als centres lúdics de pobles propers material per incentivar la lectura entre els més petits.

Un dels trets característics de la fira, en paraules del seu director Miquel-Àngel Codes Luna, es la “transversalitat” de l’esdeveniment, ja que hi participa gent de totes les edats, gustos i ideologies. Aquesta edició, a més, comptarà amb un convidat especial, Fernando Arrabal, que protagonitzarà una xerrada sobre la raó i la desraó i sobre qui ha guanyat la partida en l’art i en la vida. A l’espectacle es sumarà una conversa entre l’artista i l’escriptor Paco Inclán.

En paral·lel, també tindrà lloc una taula rodona amb els periodistes Ramón Lobo i Eduard Sanjuan, als quals s’hi afegirà David Couso, germà de José Couso, mort a la guerra d’Iraq. Els tres debatran, sota el lema ‘Guerra als corresponsals de guerra’, sobre la situació actual de la professió.

D’altra banda, Josep Pedrals i Enric Casasas representaran un espectacle teatralitzat per homenejar a Ramon Llull, titlat ‘La cirera i la garrofa. LLULLIFICAR, LLULLIFICABLE, LLULLIFICATIU’, mentre que els musics Xavi Sarrià i Lluis Llach explicaran com ha estat el seu debut literari.