Lidia Huete i David Granados en el Campionat d’Espanya absolut d’hivern

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dos nedadors, Lidia Huete i David Granados, van ser la representació del CN Olot en el Campionat d’Espanya absolut que es va celebrar del 27 al 29 de novembre en les instal·lacions de CN Santa Olaya de Gijón.

Granado i Huete a peu de la piscina del CN Santa Olaya de Gijón

Tot i que els temps de tots dos van ser bons i segueixen amb la progressió que van marcant durant aquesta temporada, va quedar demostrat, que encara queda feina per fer per estar entre els millors.

Lidia Huete va competir en 100 estils i 100 papallona el primer dia del campionat. En la primera d’elles va estar bé, a escasses desenes de la seva millor marca personal. Però en els 100 papallona el temps aconseguit no va ser l’esperat, sense ser una mala marca ni una mala posició (6a classificada) les sensacions prèvies feien esperar que tornés a nedar prop del minut com aconseguís la temporada passada. No va poder ser i es va haver de conformar amb un temps d’1.01.27, en part llastrats per un ultim viratge no gaire bo.

I aquí es va acabar el campionat per a la nedadora olotina, ja que una gastroenteritis la va deixar KO i va impedir que pugues disputar la resta de les seves proves. Ara cal esperar que es recuperi com més aviat millor.

Pel que fa a David Granados, debutava en aquest campionat de piscina curta, que no és precisament la seva especialitat. Però el treball està donant els seus fruits i les seves deficiències en aquest tipus de piscina es van eliminant, el que li va permetre realitzar un bon campionat. En els 50 esquena va nedar en 26.3, bona marca que representa la seva millor marca personal. 2.01.9 va ser el seu registre en els 200 esquena, igualment millor marca personal, millorant sensiblement els 2.06.4 assolits a la piscina del Sant Andreu fa unes setmanes i mostrant a més que encara té un gran marge de millora en aquesta prova.

La part negativa va venir amb el 100 esquena, prova en la qual hi havia més esperances. Una mala sortida, provocada per una inoportuna relliscada el va privar de la possibilitat de realitzar una bona marca. Tot i que va disputar la resta de la prova amb gran voluntat el temps perdut en la sortida va ser irrecuperable.
En resum, es podria dir que tot i la contínua progressió al llarg d’aquesta temporada, aquesta no ha estat suficient per poder disputar aquest campionat de tu a tu amb els millors. CN Olot