L’incendi d’Òdena continua actiu però el perímetre no ha crescut al llarg de la nit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Bombers de la Generalitat han intensificat la seva tasca especialment al flanc esquerre. Continua tallada la C-37 en un parell de trams. El foc ha afectat 1000 hectàrees

993509

Els Bombers de la Generalitat han estat treballant durant tota la nit en l’incendi forestal d’Òdena, que hores d’ara continua actiu. En total, hi han estat 127 dotacions terrestres, que han prioritzat el flanc esquerre, a l’est de la carretera C-37 entre els quilòmetres 78 i 81 (al voltant del paratge de la Penyora) Els mitjans aeris, un total de 22, tenen previst alçar vol progressivament a partir de les 06.40 hores. De moment, ja s’han alçat un helicòpter de comandament i 2 helicòpters bombarders.

Les condicions meteorològiques han millorat força al llarg de la nit; la humitat s’ha enfilat fins a superar el 90% i el vent bufa però molt fluix. Tot i això, l’incendi encara està actiu i els Bombers no l’han pogut perimetrar, tot i que al llarg de la matinada s’ha fet una feina molt intensiva per tal de reduir flama i frenar l’avanç del front. D’aquesta manera, s’ha aconseguit que el perímetre no s’hagi incrementat en les darreres hores i hagi quedat establert al voltant de les 1000 hectàrees que els Agents Rurals donaven com a dades encara provisionals poc abans de la mitjanit.

Hores d’ara, tan sols resten evacuats els veïns de la urbanització Ca l’Esteve, de Sant Salvador de Guardiola. Pel que fa a les carreteres, tan sols resta tallada la C-37 en 2 trams: entre els quilòmetres 71,50 i 75,50 per una banda, i entre els punts 69 i 80 per una altra. També continua tallat l’accés a Montserrat per can Maçana.

993508