L’incendi forestal a les Pedreres de Girona afecta 30 hectàrees i set cases i obliga a desallotjar unes 150 persones

LÓPEZ, MARINA - ACN · ID 131982/992341 Flames cremant el bosc a la zona del calvari (horitzontal)
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’incendi forestal que s’ha declarat aquest dimarts a la tarda a la zona de les Pedreres de Girona ha afectat 30 hectàrees i set cases i ha obligat a desallotjar unes 150 persones dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel. S’ha habilitat l’escola Annexa per poder atendre els afectats per l’incendi. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, s’ha mostrat optimista sobre l’evolució de l’incendi i ha apuntat que està a punt de ser encerclat. Seixanta-set dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, de les quals quinze són aèries, treballen per apagar l’incendi.

Aquest vespre, els bombers centren els seus esforços per aturar el flanc dret que es concentra al barranc de Galligants per evitar que el foc s’estengui cap al massís de les Gavarres.

“Hem hagut de marxar de casa corrents perquè teníem les flames a tocar”

 Les 150 persones desallotjades a causa del foc a la zona de les Pedreres confien poder tornar aquesta nit a casa. Alguns han hagut de marxar corrents de casa abans que els serveis d’emergències els vinguessin a alertar perquè s’han vist el foc a sobre. Aquest és el cas de la Sara Márquez, que ha marxat per un camí enmig del bosc en veure que les flames se li acostaven a la casa. L’ajuntament ha reservat ja habitacions a diferents hotels de la ciutat i també té a punt matalassos a l’escola Annexa per si els afectats haguessin de passar-hi la nit. També donarà sopar als desallotjats. Sis persones amb problemes de salut estan allotjades ja a un hotel de la ciutat.

Girona (ACN)