L’INS La Garrotxa, guanyadors del concurs de la IV edició de ‘Medicaments: Quin, Quan, Com’

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Concurs forma part de el projecte denominat Aprenentatge i Servei (APS), una proposta educativa que combina activitats d’aprenentatge amb activitats de servei a la comunitat organtizat per SIGRE, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i l’Institut de Desenvolupament Professional de la Universitat de Barcelona.

Un grup d’alumnes i la seva professora de l’Institut la Garrotxa d’Olot han aconseguit el Primer Premi de la IV Concurs ‘Medicaments: quin quan, com’, convocat per SIGRE, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i l’Institut de Desenvolupament de la Universitat de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’educació mediambiental dels joves de Segon Cicle d’Educació Secundària i de primer curs de Batxillerat de les escoles i instituts, públics i privats, d’arreu de Catalunya. Així mateix, els premis pretenen reconèixer la tasca realitzada, en aquest sentit, des dels centres educatius, a més de posar en valor el paper fonamental de les farmàcies en la gestió mediambiental dels residus de medicaments i els seus envasos.

El Concurs forma part del Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) de SIGRE, una proposta educativa que combina activitats d’aprenentatge amb activitats de servei a la comunitat.

“Reciclar Medicaments: Per al teu per a tots” és el títol del tríptic guanyador, presentat pels alumnes Júlia González, Pol Mascarella, Júlia Sabé, Daniel Verdaguer i Aina Vila, sota la coordinació de la professora Laia Planella.

El jurat ha valorat especialment la precisió i claredat amb la qual els alumnes han abordat la importància de reciclar correctament els envasos buits o amb restes de medicaments al Punt SIGRE de la farmàcia, així com la creativitat, qualitat i idoneïtat del contingut i el mateix disseny artístic aplicat.

Sobre SIGRE Medicament i Medi Ambient

SIGRE Medicament i Medi Ambient és una entitat sense ànim de lucre creada per iniciativa de la indústria farmacèutica, amb la col·laboració de la distribució i les farmàcies, per garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d’origen domèstic. D’aquí que SIGRE persegueix un doble objectiu:

  • El mediambiental: reduint els perjudicis mediambientals que els envasos i restes de medicaments poden ocasionar, mitjançant la prevenció dels residus en origen i el correcte tractament mediambiental dels residus generats a la fi de el cicle de vida del medicament.
  • El sanitari: afavorint la no acumulació de medicaments a les llars i sensibilitzant el ciutadà sobre els riscos sanitaris derivats de l’ús inadequat dels mateixos.