L’Institut La Garrotxa manté les xifres de plena inserció laboral i formativa dels graduats en FP

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Institut La Garrotxa d’Olot manté les xifres de plena inserció laboral i formativa dels seus estudiants de FP.

L’informe sobre inserció que elabora el centre anualment entre els alumnes graduats de Formació Professional reflecteix que, un any després de finalitzar els estudis, prop de la totalitat o bé ja treballen o segueixen formant-se. Només el 7% dels alumnes està buscant feina, un percentatge que se situa en valors similars als dos últims anys.

L’informe posa de manifest que el 48% dels graduats en FP (66% en el cas de graus superiors) ha trobat feina mentre que el 18% combina estudis i treball i el 27% continua estudiant. Entre els alumnes que treballen, la majoria ho fan amb contracte temporal (71%) i fins a un 55% rep un sou net d’entre 1.200 i 1.500 euros, un percentatge força més alt que el 13% del curs passat.

L’informe constata l’aposta de l’institut per facilitar la formació dels seus alumnes a les empreses i xifra en més de 300 els convenis de Formació en Centres de Treball signats el passat curs amb un total de 144 empreses i entitats dels diferents sectors, majoritàriament de la Garrotxa. Per altra banda, a través dels quatre cicles d’FP dual que imparteix el centre va formar mig centenar d’alumnes en convenis establerts amb 44 empreses.

Aquest estiu, 16 alumnes realitzaran estades a l’estranger en el marc del programa Erasmus+ a països com França, Irlanda, Alemanya, Suècia i el Regne Unit. En el marc del mateix programa, una desena de professors de FP realitzaran una estada a l’estranger per perfeccionar l’anglès i aprendre diferents mètodes de treball en empreses o instituts.

Info i foto: Institut La Garrotxa d’Olot