L’Institut La Garrotxa premiat en la 5a Mostra de projectes emprenedors d’FP a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els centres que han aconseguit primer premi són: Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, Escola del Treball de Lleida, Institut Montsià, Institut Pedraforca, Institut Provençana, Escola Joviat, Escola Agrària de Manresa, Institut Guillem Catà, Institut La Garrotxa, Institut Jaume Hugue

Un total de 10 centres educatius d’arreu del país han estat premiats en la 5a Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya. Els centres guanyadors són: Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, Escola del Treball de Lleida, Institut Montsià (Amposta), Institut Pedraforca (L’Hospitalet de Llobregat), Institut Provençana (L’Hospitalet de Llobregat), Escola Joviat (Manresa), Escola Agrària de Manresa, Institut Guillem Catà (Manresa), Institut La Garrotxa (Olot), Institut Jaume Huguet (Valls).

Durant la Mostra s’han exposat els millors projectes emprenedors del passat curs 2015-2016, realitzats per alumnes de formació professional de grau mitjà i de grau superior. S’han valorat els projectes que reflecteixen la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes participants han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.

En l’edició d’enguany de la Mostra s’han presentat 49 projectes a concurs, més que en les anteriors edicions. També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Institut Monstià, l’Institut Guillem Catà i l’Institut La Garrotxa.

Dels 12 treballs finalistes han obtingut el primer premi un total de 8 projectes que han presentat els següents treballs:

– Memory Farmacs, projecte de l’Escola Joviat de Manresa guanyador del primer premi al Projecte amb la millor idea en grau mitjà. Es tracta d’un joc per aprendre a relacionar components actius amb medicaments comercials de forma lúdica.

– Safra, de l’Escola Agrària de Manresa amb el primer premi al Projecte més viable en grau mitjà. És una producció ecològica de llegums, cereals i safrà del Moianès que dóna resposta a la demanda de diferents farines. També ha obtingut el segon premi al Projecte amb la millor idea.

– CO&EL, SCOOP, de l’Institut Jaume Huguet al Millor projecte d’economia social i cooperativa en grau mitjà, per a fabricar i comercialitzar sabates planes a les quals es poden afegir qualsevol tipus de taló o plataforma.

– La Fita, de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, primer premi al Projecte amb la millor idea i segon premi al Projecte més viable, en la categoria de grau superior. Consisteix en fusionar una oferta gastronòmica i esportiva en una localització privilegiada.

– Enerblind-12, de l’Escola del Treball de Lleida, primer premi al Projecte més viable i segon premi al Projecte amb la millor idea, en grau superior, per a l’automatització renovable d’una persiana.

– Speak in club, S.L., de l’Escola del Treball de Lleida, primer premi a la Millor planificació de projecte i tercer premi al Projecte amb la millor idea en grau superior. És un local d’oci proambiental de parla anglesa, que combina aprenentatge d’aquesta llengua i gastronomia.

– Alisa, de l’Institut Pedraforca, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa en grau superior, per una consulta de dietètica i nutrició amb la prestació de serveis adaptats.

– Ecocode, de l’Institut Provençana, primer premi al Millor projecte col·laboratiu en grau superior. Aplicació per webs i mòbils que indica l’impacte mediambiental d’un producte concret mitjançant un codi de barres.