L’instituts la Garrotxa d’Olot, guanyador del IV Concurs d’Emprenedoria

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els premis són organitzats pels Serveis Territorials d’Ensenyament amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, FOEG i PIMEC

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, han presidit el lliurament dels premis de la quarta edició del Concurs d’Emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines. L’objectiu del concurs és fomentar la formació en emprenedoria i l’esperit emprenedor entre l’alumnat de Formació Professional.

1f88c711-49e1-4cc4-9f0c-d554ea0c278c

El centre premiat en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Mitjà ha estat l’Institut la Garrotxa d’Olot. En la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Superior ha resultat guanyador l’Institut Montilivi de Girona.

Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte celebrat a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, on també hi ha participat el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, així com representants de la Cambra de Comerç de Girona, la FOEG i la PIMEC, que col·laboren amb els Serveis Territorials d’Ensenyament en l’organització del concurs.

El delegat del Govern ha destacat en la seva intervenció la voluntat del concurs “de ser una eina més, una bona eina, per impulsar la formació en el terreny de l’emprenedoria i per promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional”. En aquesta mateixa línia d’eina de gran utilitat, el delegat ha recordat la Llei de formació i qualificació professional aprovada pel Parlament de Catalunya el juny de l’any passat. Una llei que, segons que ha assenyalat, “ha de permetre donar una resposta integral a les necessitats de formació i qualificació professional de les persones i de les empreses”. Per Casadesús, “formació sense empresa o empreses sense formació, és un binomi avui sense sentit”. El delegat ha posat èmfasi en el creixement de la FP dual a comarques gironines i ha agraït el suport i la implicació de les empreses gironines per fer-ho possible.

Per la seva banda, el director territorial d’Ensenyament ha destacat “la gran qualitat dels projectes guanyadors, fet que ha comportat que hagin quedat finalistes a la quarta mostra de projectes d’emprenedoria de la FP a Catalunya“. I també ha agraït la col·laboració de les entitats empresarials gironines Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC.

El projectes premiats han estat :

– Millor projecte de Grau Mitjà: Mas Treseta, de les alumnes Nuri i Janina Mayà Pairó, de l’Institut la Garrotxa d’Olot, i que han cursat el Cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària.

– Millor projecte de Grau Superior: 9 Music Therapy, dels alumnes Noemí Márquez Hernández, Úrsula Gimeno Valls, Oriol Herrero Cano, Laura Roig Ajenjo i Neus Molina Sánchez, de l’Institut Montilivi de Girona, que han cursat els Cicles formatius de grau superior d’Administració i Finances i Educació Infantil.

Durant l’acte de lliurament, el dissenyador industrial i cofundador de l’estudi bahí&güell-Caliu de Mata, Jordi Güell, ha fet la conferència inaugural. A continuació, la sòcia directora del Grup CINC, Assessoria d’Empresa i Centres de Negoci, Gemma Coll, ha fet la valoració del projecte guanyador de grau mitjà, Mas Treseta. I el gerent de GAM TECNOLOGIA EDUCACIONAL, Jaume Fàbrega, ha fet la valoració del projecte guanyador de grau superior, 9 Music Therapy.

El jurat del concurs està format per representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, de PIMEC, FOEG i de la Cambra de Comerç de Girona.

El públic assistent -empresaris, professors, alumnes, familiars i amics- ha gaudit d’una celebració en la qual s’ha posat èmfasi en la importància de fomentar l’emprenedoria entre els joves i que ha finalitzat amb l’actuació del Cor Preludi, format per joves de diferents instituts de les comarques gironines i participants a la Cantata per la Pau, UAP.