Llagostera pagarà la quota d’autònoms als desocupats que engeguin una activitat econòmica

Comparteix-ho amb els teus amics:

El consistori assenyala que l’objectiu és incentivar el “foment de l’emprenedoria local”

L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment les bases reguladores d’una convocatòria de subvencions adreçades a persones que es troben a l’atur. La idea és que el consistori subvencionarà la quota d’autònoms d’aquelles persones sense feina que posin en marxa una activitat econòmica – ja sigui empresarial o professional- a la vila. L’objectiu és “incentivar el foment de l’emprenedoria local”, tal i com ha explicat el regidor de Promoció Local del consistori, Ramon Soler. L’ajuntament destinarà 8.000 euros del pressupost municipal a aquesta iniciativa i ja ha avançat que pagarà fins a un import màxim de 1.000 euros pel que fa a les despeses relatives de la quota de cotització al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). A l’hora de concedir les subvencions, es tindrà en compte que el negoci estigui vinculat amb l’àmbit turístic, agricultura ecològica o indústria; els sectors prioritaris descrits en el Pla Estratègic Llagostera 2020.

Les bases de la convocatòria van aprovar-se la setmana passada a través de la Junta de Govern Local i s’exposaran al públic durant 20 dies. Si transcorregut aquest període no s’hi presenten al·legacions, es consideraran aprovades definitivament. Llavors arrencarà el període de presentació de sol·licituds i totes les persones interessades en rebre aquesta ajuda podran demanar-ho fins el proper 30 de setembre del 2016 o fins que s’exhaureixi el crèdit disponible.

Es valorarà que els sol·licitants hagin participat en algun curs d’emprenedoria o d’ocupació organitzat per l’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Llagostera i que el seu pla d’empresa contempli la contractació de terceres persones a curt termini. “L’objectiu d’aquesta actuació és incentivar el foment de l’emprenedoria local, per part de persones en situació de desocupació i que ubiquin la seva activitat econòmica a Llagostera”, ha detallat Soler.