Llançà entre les 60 destinacions europees que han participat al sistema ETIS

Comparteix-ho amb els teus amics:

De les 110 destinacions europees que es van adherir el passat mes de juliol de 2014 a la segona prova pilot del sistema ETIS (European Tourism Indicators System for Sustainable Management at Destination Level), el municipi de Llançà està entre les 60 destinacions que han entregat el qüestionari final amb els indicadors, junt amb Torroella de Montgrí – L’Estartit, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona com a representants catalans.

Recordem que els ETIS són un procés per gestionar, monitoritzar i augmentar la sostenibilitat dels destins turístics europeus, impulsat per la Direcció General d’Industria i Empresa de la Comissió Europea.

El sistema es basa en un llistat de 27 indicadors obligatoris i 40 d’opcionals que intenten analitzar l’impacte de l’activitat en el territori a través dels següents aspectes: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural i impacte ambiental. Val a dir que, en el cas de Llançà, s’ha aconseguit obtenir el 91,04% del total d’indicadors sol•licitats.

El principi bàsic del sistema d’indicadors es que en l’anàlisi de l’evolució del destí i en el procés de presa de decisions es compti amb la implicació de totes les parts interessades (empreses, entitats, comunitat educativa, responsables de gestió pública, teixit associatiu, etc.).

En aquests moments, la Direcció General d’Industria i Empresa de la Comissió Europea es troba en el procés d’anàlisis dels indicadors presentats per les diferents destinacions.

Ajuntament de Llançà