Llibres de Batet inicia una nova etapa amb una presentació multitudinària

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de cent cinquanta persones s’apleguen per donar el seu suport a aquesta nova iniciativa editorial de la Garrotxa. Llibres de Batet, l’editorial fundada per Carme Simon i Teresa Planagumà, inicia una nova etapa de la mà de Ricard Sargatal i Àgata Losantos. Per anunciar-ho, el passat dissabte 21 de març l’editorial va congregar més de cent cinquanta amics i coneguts a l’Orfeó Popular Olotí. Durant la festa de presentació, els nous editors de Llibres de Batet van voler recordar la primera etapa de l’editorial, a més de demanar el suport de tots els presents amb l’eslògan “Fes-te fan de Llibres de Batet”.

_MG_9346

Llibres de Batet és una editorial de temàtica local amb una llarga trajectòria. Fundada el 1986, ha publicat títols que ja han passat a formar part dels clàssics de la producció editorial garrotxina, com ara el llibre-cd Cançons d’Olot o Les herbes remeieres de la Garrotxa. A més, l’editorial ha publicat nombroses guies d’excursions dins la col•lecció Guies dels Llibres de Batet que encara ara continuen sent un referent per als aficionats a la muntanya, així com biografies d’alguns dels artistes més prominents dins la Col•lecció d’Artistes dels Llibres de Batet, coeditada amb el Museu de la Garrotxa. Conscients del pes i de la validesa d’aquest llegat, durant la festa de presentació de Llibres de Batet els nous propietaris van mostrar la seva voluntat d’iniciar una nova etapa sense trencar amb el passat. Així, a banda dels nous títols que apareixeran en un futur pròxim, l’editorial continuarà comercialitzant el fons editat per Llibres de Batet durant els últims vint-i-vuit anys, sobretot per mitjà del web www.llibresdebatet.cat, a més dels canals habituals.

La festa de presentació, que va aplegar antics autors i col•laboradors de l’editorial, coneguts procedents d’àmbits afins al món del llibre, polítics locals en actiu i retirats i amics dels dos nous editors, va servir per escenificar el relleu al capdavant de l’editorial, amb la presència de Carme Simon i la mare de Teresa Planagumà, desapareguda el 2005, en representació de la primera etapa de Llibres de Batet. La festa va tenir moments de record per a les persones vinculades a l’editorial que han mort al llarg d’aquests anys, començant per la mateixa Teresa Planagumà i continuant amb Jordi Pujiula, Josep M. Melció, Ramon Llongarriu i la seva filla Marissa, entre d’altres, i va alternar els parlaments amb actuacions musicals, imatges i un vídeo en què s’explicava la primera etapa i els objectius d’aquesta nova singladura.

Comparteix-ho amb els teus amics: