Nil Port Bosch, Ninssa i Yurta han estat els projectes guardonats en la 8ª edició dels Premis 100% Emprenedors

Comparteix-ho amb els teus amics:

Nil Port Bosch, Ninssa i Yurta han estat els projectes guardonats en la 8ª edició dels Premis 100% Emprenedors que s’han entregat aquest divendres a Olot.

L’entrega dels guardons ha estat l’acte de cloenda del Garrotxa Emprèn que s’ha portat a terme aquesta setmana amb una dotzena d’activitats.

La Sala Torín d’Olot ha acollit aquest divendres 29 d’octubre la 8ª edició dels Premis 100% Emprenedors. Des dels seus inicis, els guardons tenen per objectiu la dinamització i promoció de l’esperit emprenedor i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica del territori i de creació de llocs de treball.

Nil Port Bosch ha estat el primer premiat de la nit. L’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa ha concedit el Premi Jove Empresari a aquest jove ramader que es troba al capdavant de la Granja la Fàbrega pel seu impuls i contribució en mantenir viva una explotació agrària a la Garrotxa.

Pel que fa al projecte guanyador del 1r Premi dels Premis 100% Emprenedors ha estat per la iniciativa Ninssa, liderada per la Laura Serrano, un projecte empresarial basat en compreses reutilitzables extraplanes absorbents, fetes amb materials sostenibles, lliures de productes nocius, aptes per a les pells sensible i produïdes amb productes de la Garrotxa.

El 2n Premi s’ha entregat a Yurta un projecte que compta amb Cyril Quiret, Isaac Pueyo i Magí Raic. Yurta està format per un jove equip d’artesans que proposen uns espais multifuncionals, mòbils i de baix cost amb fusta i tela. Aquests habitatges circulars estan dissenyats amb materials de qualitat, certificats de sostenibilitat i amb un mínim impacte mediambiental i que pretenen ser una solució al problema de l’accés a l’habitatge.

Enguany, un total de sis candidatures s’han presentat a aquests guardons, de les que cal destacar la diversitat de les empreses candidates, amb propostes empresarials molt variades relacionades amb temàtiques com la sostenibilitat, la creativitat, la salut, el medi ambient i el coneixement; que són una mostra de l’emprenedoria i projectes de futur que existeixen a la Garrotxa.

L’acte de lliurament ha comptat amb la participació de l’olotina Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta de l’empresa californiana Procore i cap d’estratègia de la catalana GPAInnova, nomenada la dona més influent del món en tecnologia per la revista Analytics Insight, així com la més admirada per la revista CIO Look 2021. Navarro s’ha connectat des de Califòrnia i ha aprofitat l’avinentesa per aportar un seguit de consells per a les persones emprenedores que decideixen engegar els seus negocis – amb els candidats dels Premis com a màxims representants – i d’altres àmbits com el talent, l’emprenedoria i l’empresa.

L’entrega dels premis ha estat l’acte de cloenda del Garrotxa Emprèn que amb una dotzena d’activitats ha impulsat les competències emprenedores amb una diversitat de temàtiques vinculades amb la innovació, la responsabilitat social empresarial, les finances, el màrqueting, el lideratge, l’estratègia, el món cooperatiu, l’ètica o la responsabilitat en els negocis, entre altres al llarg d’aquesta setmana.