Lluc Salellas presenta El franquisme que no marxa per a les entitats independentistes

El periodista gironí del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Lluc Salellas
Comparteix-ho amb els teus amics:

El periodista gironí del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Lluc Salellas, acaba de publicar El franquisme que no marxa, una anàlisi als noms de les famílies franquistes que s’han perpetuat en l’aparell de l’Estat espanyol des del 1939. En la seva obra, Salellas documenta i relata com les elits franquistes es van ressituar amb les màximes facilitats dins les estructures de poder de la nova democràcia, a diferència dels casos de Portugal i Grècia.

La conclusió d’aquest treball d’investigació és que el grup social que determina en gran manera el nostre dia a dia encara és el mateix avui. Els fills i els néts del règim absolutista, sense cap dubte, continuen al capdavant de les principals empreses i no han perdut pes polític. Una aportació de referència a l’acció col·lectiva per demostrar quines són les bases sobre les quals reposa la democràcia espanyola, precisament en uns moments en què des de Catalunya es vol trencar amb la unitat establerta i consensuada per la Constitució espanyola del 78, amb un referèndum sobre la seva independència, i un bon moment per explicar-ho, quan faltarà un mes per a les eleccions plebiscitàries del 27-S.

El periodista gironí del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Lluc Salellas
El periodista gironí del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Lluc Salellas

La presentació es durà a terme el proper 27 d’agost, a les 8 del vespre, a la seu d’Òmnium Cultural de la Garrotxa (c. Sant Pere Màrtir, 35), d’Olot. Aquesta xerrada forma part del seguit d’actes que les entitats independentistes d’Olot i la Garrotxa han organitzat aquest estiu en vista a les eleccions del proper 27 de setembre i que van començar el dissabte 18 de juliol, a la Cooperativa de la Canya, amb una matinal formativa amb Súmate, i que van seguir amb la xerrada del cardiòleg banyolí Ramon Brugada el passat 27 de juliol al Casal Marià.