Lluís Llach, visitarà Olot aquest dijous per donar conèixer el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

Lluís Llach, presentarà als alcaldes i consellers la Garrotxa el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

El proper dijous, Lluís Llach, president del Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent visitarà el Consell Comarcal de la Garrotxa. L’objectiu de la visita és donar a conèixer com funciona aquest òrgan del Govern de la Generalitat de Catalunya encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social com a instrument de participació i cohesió social, que compti amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.

La presentació estarà dirigida específicament a alcaldes, alcaldesses, consellers i conselleres de la Garrotxa.

Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

El Consell és un òrgan autònom i provisional que té com a objectiu impulsar un procés de debat constituent en el que la societat civil i la ciutadania, des de l’autoorganització i una participació transversal i plural, defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.

Quin és el seu objectiu

Hi ha un consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual. Precisament per això, el Consell promou un procés de debat constituent que consta de debats ciutadans i un Fòrum cívic i social. El resultat d’aquest procés ha de ser el d’establir unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya, que seran lliurades a les forces polítiques a qui correspondria convocar una Assemblea o Parlament Constituent.