Llum verda a l’ampliació de la planta d’Haribo a Cornellà del Terri

Comparteix-ho amb els teus amics:

La fàbrica té més de 500 treballadors i exporta a pràcticament tots els països de la UE i també als EEUU i Llatinoamèrica

La Generalitat ha aprovat la declaració d’impacte ambiental per permetre a l’empresa Haribo ampliar les instal·lacions que té a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). L’acord es publica aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La fàbrica de Cornellà és l’única que la marca de caramels té a tot l’estat espanyol i el projecte fa anys que estava sobre la taula. De fet, segons confirma l’alcalde, Salvador Coll, hi ha hagut diverses plantes als Estats Units i Europa que s’han postulat per assumir aquesta nova línia de producció. L’ampliació ha de permetre la cocció de pasta de caramel, ampliar la central frigorífica i incorporar nova maquinària i ha de suposar la creació de nous llocs de treball. Les obres es faran en uns terrenys que Haribo havia adquirit temps enrere a la part posterior de la factoria. Actualment, l’empresa alemanya dóna feina a més de 500 persones i exporta a pràcticament tots els països de la UE, així com també a Rússia, Turquia, EUA, Angola i els EUA.

Pi X. Una imatge d'arxiu de les instal·lacions d'Haribo a Cornellà del Terri.

El Govern ha donat llum verd a l’ampliació de les instal·lacions d’Haribo a Cornellà del Terri. El DOGC publica l’acord i, d’aquesta manera, es permet tirar endavant un projecte que des de feia temps estava sobre la taula. Amb aquesta ampliació, l’empresa podrà augmentar la producció i incorporar una nova línia de cocció de pasta de caramel, ampliar la central frigorífica i incorporar nova maquinària.

L’alcalde de Cornellà, Salvador Coll, ha destacat que l’empresa també vol crear més llocs de treball. Haribo és una de les factories més importants de la comarca i dóna feina a més de 500 empleats. Coll ha explicat que hi ha hagut diversos candidats per fer-se amb aquesta nova línia de producció a països d’Europa i també als EUA però, finalment, Haribo ha apostat per l’empresa de Cornellà. “Celebrem que aposti per Cornellà del Terri per implantar un sistema pioner al món per fer caramels de regalèssia”, ha destacat.

La multinacional alemanya va obrir la seva planta a Cornellà de Terri el 1995. Sis anys més tard, una primera ampliació ja va permetre contractar 120 treballadors i, a partir d’aquí, la planta no va parar de créixer. Actualment, els caramels que es fabriquen al Pla de l’Estany s’exporten a pràcticament tota Europa, i també a països de Llatinoamèrica, Angola, EUA i Turquia. A més, la marca és líder en el mercat de caramels a nivell estatal, amb un 26,8% de la participació de mercat.

Foto: Pi X.
Una imatge d’arxiu de les instal·lacions d’Haribo a Cornellà del Terri.