Llum verda a la nova ordenança municipal per l’ús dels patinets i les bicicletes a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ordenança municipal per l’ús dels patinets i les bicicletes a Olot

El Ple de l’Ajuntament d’Olot aprova dos projectes en matèria de sostenibilitat i pacificació del trànsit a la ciutat. D’una banda, s’ha donat llum verda al seguit de modificacions de l’ordenança municipal de circulació per poder gestionar l’ús i el trànsit dels vehicles de mobilitat personal com els patinets i les bicicletes. La proposta s’ha aprovat inicialment amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i el PSC i l’abstenció de la CUP. Al mateix temps, també s’ha aprovat inicialment la trama urbana consolidada d’Olot amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i els vots contraris del PSC i la CUP.

Davant l’augment de l’ús dels patinets i les bicicletes a la ciutat s’han volgut actualitzar les normatives per establir un marc genèric que pugui donar resposta a les necessitats actuals. D’aquesta manera, a partir d’ara, les persones conductores de bicicletes menors de 16 anys hauran de portar casc de protecció. Les bicicletes hauran de circular per la calçada, preferentment pels carrils bici establerts, a una velocitat màxima de 30 km/h i no podran transitar pel nucli antic de la ciutat els dies de mercat, fires o quan es portin a terme celebracions o festivitats que generin aglomeracions. La nova normativa estableix que, a grans trets, els conductors d’aquest mitjà de transport tenen prioritat respecte als vehicles de motor però no poden circular en paral·lel més de dues bicicletes i hauran de respectar la preferència de pas dels vianants.

Per altra banda, seguint la normativa sectorial de trànsit, els conductors de patinets també seran considerats com a conductors i, en cas de circular per les vies urbanes d’Olot, caldrà que tinguin més de 16 anys, dur casc de protecció homologat i fer-ho pels carrils bici establerts a un màxim de 30 km/h. Com en el cas de les bicicletes, aquests vehicles no podran transitar pel barri antic d’Olot els dies de mercat, fires o festivitats i, en ambdós casos, es contempla un seguit de sancions per aquells conductors que no compleixin amb les normatives i mesures.

Info: Ajunt. Olot