Marxa enrere en la reobertura de discoteques i locals d’oci nocturn

Comparteix-ho amb els teus amics:

Marxa enrere en la reobertura de discoteques i locals d’oci nocturn

Marxa enrere en la decisió anunciada aquest dimarts de reobrir discoteques i locals d’oci nocturn. Salut ha pres la decisió per la situació epidemiològica de Catalunya.

Que s’havia aprovat el passat dimarts

6-08-2020: El passat dimarts, s’autoritzava l’obertura de locals que operen com a discoteques, sales de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, per a desenvolupar determinades activitats que comportin nivells de contacte i interacció social de menys risc, amb persones assegudes durant la majoria del temps que dura l’activitat i amb poc moviment i interacció social amb altres persones que comparteixen l’activitat. No està permès el ball però sí que duguin a terme activitats com concerts amb el públic assegut, mantenint distància i aforaments limitats.

En concret,  aquests locals podrien obrir al públic per a  exercir l’activitat de servei de bar i,  en el cas de les sales de festa amb espectacle, de bar, restaurant o restaurant bar. Així mateix, es podran exercir les activitats musicals, teatrals, culturals i de varietats pròpies de les sales de concert, cafès teatre i cafès concert i, en el cas de les sales de festes amb espectacle, les activitats musicals pròpies dels restaurants musicals.

No obstant això, es mantenen suspeses les activitats de ball –a interior o a l’exterior-, però aquelles recreatives musicals que disposin de pista de ball o espai assimilable poden habilitar-los per instal·lar taules i/o cadires, pel públic assistent i amb registre previ. En aquests locals, s’ha de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra, s’ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres, amb un màxim de 6 persones per taula o agrupació d’aquestes.

L’horari general d’obertura i de tancament de cada local o establiment ha de ser el corresponent a l’activitat per a la qual es disposi de llicència o autorització, però no més enllà de les 3h i sense que puguin admetre nous clients a partir de les 2h.

Per últim, mentre aquestes activitats no disposin d’un pla sectorial propi,resten subjectes al Pla de represa del sector cultural (arts escèniques i musicals) i, quan desenvolupin activitats de restauració, al Pla d’acció del sector de la restauració.

Info: govern.cat