Llum verda a l’’Olot Pedala’, el pla estratègic per al foment de la bicicleta a la capital de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Al ple d’aquest dijous a l’Ajuntament d’Olot s’ha aprovat diferents mesures per millora la mobilitat de la ciutat.

S’ha donat llum verda a l’’Olot Pedala’, el pla estratègic per al foment de la bicicleta. El projecte, que arrencarà aquest mes de maig, té previst que finalitzi al 2020 establint les accions prioritàries a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania que serà continu i es mantindrà en el temps.

En aquest sentit, durant el ple s’ha acordat destinar una partida de 35.000 euros per aquest projecte que permetrà establir nous itineraris de carril bici a la ciutat, realitzar accions per pacificar el trànsit així com activitats de reforç de la seguretat viària i potenciar la mobilitat més sostenible i amable amb el medi ambient a través del foment de la bicicleta. De moment, les persones que estiguin interessades en col·laborar-hi ja poden notificar-ho al correu olotpedala@olot.cat. Cal destacar que l’Ajuntament d’Olot forma part des de finals del 2019 de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que té per objectiu retornar el protagonisme i prioritat a aquest mitjà de transport i que també és un dels objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les ciutats, de la qual Olot també en forma part.

En aquesta línia, durant el plenari també s’han aprovat dues mocions per impulsar una millora en la mobilitat de la ciutat, presentades per la CUP i ERC. En primer lloc, la proposta de la CUP té per objectiu l’ampliació d’espais per als vianants i la creació de carrils per vehicles de mobilitat personal com a estratègia per millorar la mobilitat a la ciutat i fer-la més sostenible. Al mateix temps, també s’ha aprovat la moció d’ERC de la que es desprèn l’elaboració d’un disseny de la xarxa de carrils bici així com la creació de carrils bici a la ciutat.

Info: Ajunt. Olot