Localitzen sans i estalvis tres excursionistes desapareguts prop de la zona del refugi d’Ulldeter

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra han localitzat aquest dimecres a la matinada sans i estalvis al refugi d’Ulldeter tres excursionistes desapareguts. Els agents van iniciar la recerca a les onze de la nit prop de l’estació de Vallter 2000 i han trobat hores més tard els tres homes, dos de nacionalitat francesa i un de nacionalitat espanyola, al refugi situat a la cota 2.200. Els tres nois van reservar plaça al del Pic de l’Àliga, a Núria, però a última hora van canviar de plans pel mal temps i es van quedar al refugi d’Ulldeter. Finalment, ahir a la tarda la responsable del refugi de Núria va avisar que els tres excursionistes no havien arribat.

Els tres excursionistes tenien la intenció d’arribar al Pic de l’Àliga de Núria des del refugi de Pastuira de Vallter però com a conseqüència de les condicions meteorològiques adverses van optar per aturar-se al refugi d’Ulldeter i així ho van comunicar a un amic per SMS.
Els Bombers, que no van rebre cap avís formal sobre la seva desaparició, van intentar acostar-se a la zona ahir a la nit però la carretera de Setcases a Vallter estava impracticable i van deixar-ho per a aquest dimecres, ja que igualment s’havien de desplaçar a la zona a fer unes pràctiques.
Finalment, de matinada, els Mossos d’Esquadra han pogut accedir amb esquís al refugi d’Ulldeter i confirmar que els tres excursionistes es trobaven en bon estat. Després de la sortida del sol, han estat traslladats a una zona segura de l’estació de Vallter 2000.