L’OCDE augura que l’atur a Espanya no tindrà temps de recuperar-se abans d’una nova crisi econòmica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Afirma que no podrà assolir el 8,5% d’atur abans de la següent recessió

L’economia capitalista és fluctuant i, sempre, cada cert temps, hi ha una crisi. Els analistes i economistes descriuen aquest fet com una dinàmica de “muntanya russa” pel fet que l’economia occidental es caracteritza per períodes de bonança i recessió. Així doncs, l’OCDE ha previst que Espanya no podrà recuperar els nivells d’atur que es tenien fins al 2008, un 8,5%, abans que aparegui una nova crisi econòmica.

De fet, l’anàlisi de l’OCDE considera que els estats que formen part de l’organisme recuperaran en conjunt el nivell d’ocupació perdut després de la crisi financera desencadenada el 2008. Ara mateix falten 5,6 milions de llocs de treball dels 34 milions eliminats en recessió. “Els mercats laborals segueixen recuperant-se de la crisi i l’ocupació tornarà als nivells anteriors a 2017, però l’expansió dels salaris segueix sent feble”, assenyala l’informe sobre perspectives del mercat laboral per al 2016.

Tots els Estats es recuperaran menys 3

Tot i així, hi ha tres Estats que no ho aconseguiran: Espanya, Grècia i Irlanda. “Encara tenen una bretxa important respecte a l’ocupació del 2007”. És a dir, la taxa d’atur d’aquestes economies encara és molt superior a la que registraven llavors, 8,5 punts percentuals més en el cas d’Espanya, 7,9 més a Irlanda i 9,0 punts més a Grècia.

Així, l’OCDE constata que la recuperació de l’ocupació segueix lluny en aquests tres països, i “hi ha el risc que no s’aconsegueixi abans que es produeixi una nova recessió”, ha advertit en la presentació el director de l’organisme per a Assumptes Socials, ocupació i Treball, Stefano Scarpetta, informa l’agència Europa Press recollides per bolsamania.com.