L’Oficina de turisme de Banyoles ha atès 1.273 demandes d’informació per Setmana Santa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 8 al 17 d’abril de 2017 s’han registrat a l’Oficina de turisme de Banyoles un total de 1.273 demandes d’informació.

El que representa 222 demandes més que l’any 2016. Aquesta Setmana Santa ha gaudit de bon temps i ha influenciat el turisme de natura a l’aire lliure i la zona de l’Estany, que ha estat un espai de trobada, passeig, activitat i moviment tan de turistes com d’excursionistes. També al Barri Vell s’ha detectat un moviment superior que altres caps de setmana de l’any, sobretot la zona de la plaça Major.

El dia amb més afluència de públic va ser el divendres 14 d’abril, seguit del dimecres 12, el dilluns 10, dimarts 11, dissabte 15 i diumenge 16. El consistori banyolí ha constatat que actualment molts visitants a la ciutat es preparen la visita prèviament on line i no passen per l’Oficina de Turisme.

Una vegada més la majoria dels visitants que han passat per l’Oficina de turisme són catalans. El públic català ha representat un 69% del total, el de l’Estat espanyol un 15%, el d’Europa un 11%, el públic local un 3%, i de la resta del món un 2%. Del públic català que ha visitat Banyoles, un 80% era de l’àrea metropolitana de Barcelona. Cal destacar l’augment del públic europeu passant del 4% del 2016 al 11% del 2017. Els turistes s’interessen sobretot per les activitats que es poden fer a Banyoles.

L’aposta de Banyoles pel turisme familiar queda refermada ja que el turisme familiar és el més representatiu d’aquesta Setmana Santa. Un 57% de les consultes realitzades a l’Oficina de turisme les han fet famílies amb fills.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “amb aquestes dades es confirma que Banyoles atrau el públic familiar i sobretot públic català, donat que les activitats programades estan enfocades per aquest públic familiar”.

Bona valoració de les activitats turístiques

L’Ajuntament de Banyoles ha valorat positivament les activitats turístiques programades per Setmana Santa. Hi han assistit un total de 136 persones, amb un 78% d’ocupació. Les activitats que tenen més acceptació són les activitats per a famílies amb nens com ara En Blauet i el Follet (conte de titelles), Banyoles medieval: del carrer al campanar, La ruta de les pesqueres, La Llegenda d’en Morgat (titelles), la Ruta amb kangoojumps i descoberta de la torre – mirador del nord de l’Estany o La Llegenda del drac de Banyoles (titelles).