L’olotí Nan Oliveras Campió d’Espanya en distancia olímpica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte es disputava el Campionat d’Espanya Elit en distància Olímpica a Altafulla. El cartell de sortida amb grans especialistes prometia un gran espectacle. El triatleta olotí del Where is The limit Nan Oliveras partia com un dels favorits i no va defraudar.

image1

El circuit, el mateix on va aconseguir el títol fa un any en distància sprint, semblava fet a mida per les seves característiques. Amb unes dures rampes que aportaven emoció al circuit ciclista i posava a prova les forces dels triatletes.

Des dels primers metres del circuit de natació Oliveras es va poder col·locar en posicions capdavanteres, per acabar els 1500 metres nedant en 17a posició, formant part del primer grup que havia sortit molt estirat de l’aigua.

D’aquesta manera l’olotí començava els 40 km de ciclisme ben situat per poder controlar la carrera des de les posicions capdavanteres. Les fortes pendents del circuit van reduir el primer grup a 14 triatletes, d’entre els quals Oliveras era dels que més donava la cara, sempre situat en les primeres posicions.

Aquest grup baixava al costat de la segona transició per afrontar els 10 km de carrera a peu. L’olotí era conscient que era el que tenia la millor cursa a peu i ja des dels primers metres va imposar un ritme estratosfèric, que cap triatleta va ser incapaç de seguir, per marxar sol cap a la victòria. Va oferir una impressionant exhibició volant pels carrers d’Altafulla, aconseguint una diferència de més de 20″ ja en els primers 2 km. Al darrere es formava un grup perseguidor de 4 triatletes que ja es van resignar des de bon principi a lluitar per la segona posició, la primera ja estava fora del seu abast.

Així Oliveras es va permetre gaudir de la victòria afluixant els últims metres per rebre la calor del públic que l’esperava emocionat. Van acompanyar-lo al podi David Castro i Uxío Abuín.

“Arribava al 100% a Altafulla i sabent que si baixava a córrer a davant, tenia la victòria a les meves cames. Em va sortir una carrera perfecta. A més, corria com a local i vaig notar molt els ànims del públic. No puc estar més content”

“La setmana que ve intentaré repetir el títol de Campió de Catalunya a Banyoles que vaig aconseguir fa 5 anys. I el següent objectiu ja serà el Mundial sub23 on intentaré rematar la temporada amb una bona posició”.

image2