L’olotí Xavi Porras aconsegueix la seva presència als Jocs Paralímpics de Rio

Comparteix-ho amb els teus amics:

Xavi Porras ha aconseguit aquest diumenge al meeting de València la mínima A que garanteix la seva presència als Jocs Paralímpics.

L’atleta que en les últimes setmanes havia buscat amb insistència la marca per a estar a Rio, ha realitat un salt de 6,40 metres que li permetrà gaudir de la que serà la seva quarta cita Paralímpica, després d’Atenes ’04, Pequín ’08 i Londres ’12.

CkMNzvDWgAAdC5_.jpg large

En les últimes setmanes, havia buscat el registre que finalment ha aconseguit superar a València, una pista talismà per al català que tot i no esperar “un salt així”, va a ser allà on fa 12 anys, ja aconseguí una marca de 6,31 metres, prèvia a la seva presència a Atenes. “Després de tants anys t’adones que no és problema de l’edat, sinó de les lesions”, senyalà Xavi, que no podia amagar la seva alegria en finalitzar la prova: “és la meta que ens havíem marcat per a Rio”.

Amb el passaport definitiu per als Jocs Paralímpics, que se celebraran a Rio de Janeiro (Brasil) del 7 al 18 de setembre, Xavi confirmà que l’objectiu és seguir constant en aquestes marques: “seguirem buscant aquestes sensacions que estiguin entre els 6,40 i els 6,50 metres. Ha sortit, de manera que sé que ho puc fer”, declarà el saltador, que reconeixia l’esforç, el treball i la dedicació per a obtenir la mínima A, que “ha costat però tenia que sortir”.