El consum de carn processada pot augmentar el càncer de colon

Estefania E.: Pla detall d'unes botifarres torrant-se en una graella.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els experts tenen “proves suficients” que per cada 50 grams d’aquest tipus de carn consumida al dia el risc creix un 18%

Estefania E.: Pla detall d'unes botifarres torrant-se en una graella.
Estefania E.: Pla detall d’unes botifarres torrant-se en una graella.

El consum de carn processada, com les salsitxes o el bacon, pot augmentar el risc de càncer de colon, segons un informe que l’Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer, que pertany a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ha publicat aquest dilluns. “El risc per a una persona de desenvolupar un càncer colorectal pel consum de carn processada continua sent petit, però augmenta amb la quantitat de carn que es consumeix”, adverteix el doctor Kurt Straif, responsable del programa de l’Agència. Els experts tenen “proves suficients” que per cada 50 grams de carn processada consumida de forma diària el risc de càncer colorectal augmenta un 18%, assegura l’informe.

L’Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC), que forma part de l’OMS, ha avaluat en una recerca el risc cancerigen del consum de carn vermella i processada. Segons l’informe, s’ha decidit classificar el consum de carn vermella com a “probablement cancerigen pels humans”. “La vinculació es va observar principalment pel càncer de còlon, però també es van veure vincles pel càncer de pàncrees i pròstata”. Pel que fa a la carn processada, la classificació és “cancerígena pels humans”.

Segons el doctor Kurt Straif, tenint en compte “l’elevat nombre de persones que consumeixen carn processada, l’impacte global en la incidència cancerígena és d’importància per a la salut pública”.

“Aquest descobriment dóna encara més suport a les recomanacions de salut pública actuals per limitar el consum de carn”, assegura el doctor Christopher Wild, director de l’IARC. Amb tot, recorda que la carn vermella té “un valor nutricional”. Segons ell, l’estudi permetrà a les agències de regulació valorar els riscos i els beneficis i “oferir les millors recomanacions de dieta possibles”.