L’Oncotrail més multitudinari suma 321.000 euros al marcador solidari contra el càncer

Comparteix-ho amb els teus amics:

270 equips han pres la sortida a Palafrugell i els primers classificats han completat el recorregut de 100 km en poc més de nou hores

Foto: David Fajula

L’Oncotrail s’ha tornat a confirmar avui com la gran festa del trailrunning solidari, amb la participació de 2.200 corredors i més de 500 voluntaris que han compartit el seu compromís amb els malalts de càncer. La cursa solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, ha aconseguit reunir en aquesta setena edició un total de 321.277,89 € euros, que se sumen al prop d’un milió recollits des del naixement de la iniciativa, l’any 2013. La plataforma de donacions continuarà oberta encara algunes setmanes, per la qual cosa es preveu que la xifra final sigui encara més alta. Els diners es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.

Finalment, 270 equips han pres la sortida a les 9 del matí a la plaça de Can Mario de Palafrugell, enmig d’un ambient festiu i carregat de nervis i emoció. L’objectiu comú de tots ells: superar el repte de recórrer per relleus un total de 100 km per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres. A la plaça s’hi han reunit participants procedents d’arreu de les comarques gironines i de diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida. La forquilla d’edat dels participants també ha estat molt àmplia, des dels 15 anys dels més joves fins al 69 dels més grans.

Al llarg del recorregut, els participants han de passar pels punts de control i avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig son Rich (Begur), Platja del Racó (Begur), Pals (pavelló municipal), Cau dels Pins (Forallac), Fitor, Poliesportiu de Calonge i Vall·llobrega, fins a arribar de nou a Palafrugell.

Les primeres hores de la cursa s’han desenvolupat sense incidències importants i en poc més de nou hores ja han començat a arribar a meta els primers equips. Els primers han estat GRUP JOVI, amb un temps de 9:21:48, seguits d’aprop per ONCORUN PORQUERES (9:32:49). Els tercers classificats han estat TOCAT(S) DE L’ALA, amb un temps de 09:53:39. S’espera que la resta d’equips que fan la cursa corrent vagin arribant durant el vespre i la matinada, i demà al matí ho faran els que han optat per participar-hi caminant.