L’Orquestra de Cambra de l’Empordà tanca el segon cicle de concerts d’estiu de Santa Pau

Comparteix-ho amb els teus amics:

Bona presència de públic als 4 concerts organitzats a Santa Pau

El passat dissabte es va poder veure l’últim concert del segon cicle de concerts d’estiu de Santa Pau de la mà de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, dirigida per Carles Coll a la plaça dels Valls amb el programa MÚSICA CATALANA? SÍ, GRÀCIES.

Aquesta iniciativa estiuenca nocturna de Santa Pau volia aprofitar per realitzar concerts durant l’estiu en diversos indrets característics de la vila. Ja la primera edició va tenir una gran acceptació per part del públic i en aquesta segona edició s’ha repetit l’èxit pel qual ja fa pensar en una tercera edició l’estiu que ve.

En l’edició d’enguany s’ha tingut l’oportunitat de gaudir de diferents estils musicals. La Primera nit els convidats eren l’Esbart Olot apostan per la dansa tradicional i de nova creació, integrant en els seus espectacles balls de coreògrafs tan reconeguts com Salvador Mel·lo, Albert Sans, Manuel Cubeles, Eduard Ventura, Joan i Quim Serra entre altres. La segona nit, Núria Vinyals, soprano, acompanyada al piano per l’Idoia Rodríguez, interpretava una sèrie de lieder de compositors catalans i espanyols, com Toldrà, Granados, Falla entre altres. En el tercer concert, L’australià Jacob Cordover i la nord-americana Laura Karney combinaven els elements diversos de la guitarra i l’oboè. Els dos components es varen trobar quan eren residents al Banff Centre for the Arts al Canadà. Copsats per la bellesa dels sons dels seus instruments al tocar plegats, van decidir formar un duo, el Zoco Duo. I l’últim concert d’aquest estiu l’Orquestra de Cambra de l’Empordà va oferir composicions d’autors com Paulís, Albert, Montsalvatge, Albéniz, Granados, Saderra i Toldrà. El programa inclou, també, composicions de músics més actuals com Joan Manel Serrat i Lluís Llach.

Tots els concerts anaven acompanyats d’una degustació i en el cas de l’actuació al Portal del Mar, hi ha la possibilitat de sopar abans del concert. Els concerts es van realitzar en llocs tan emblemàtics de Santa Pau com la Plaça Major, la Placeta de l’Absis, el Portal del Mar i la plaça dels Valls.

CpM-5MVXEAEgISI

Foto: ‏@pepsantapau

RELACIONAT:

VÍDEO: Aquest dissabte comença la 2a. Edició de les nits musicals d’estiu a Santa Pau