Loteria de Catalunya presenta La Grossa de Sant Jordi

Comparteix-ho amb els teus amics:

El sorteig se celebrarà el 27 d’abril, coincidint amb el 30è aniversari de Loteria de Catalunya

La Grossa tindrà un segon dia assenyalat en el calendari del 2017: el 27 d’abril. Aquesta és la data que Loteria de Catalunya ha escollit per celebrar el sorteig de la nova Grossa de Sant Jordi que tindrà lloc per primera vegada l’any vinent i, al mateix temps, commemorar el 30è aniversari de Loteria de Catalunya.  El nou producte de La Grossa sortirà amb una tirada de 12 milions d’euros, 10 milions en paper i 2 milions en suport virtual (el bitllet a través del terminal i per la compra on line). En total es posaran a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet. Els bitllets es posaran a la venda el proper 2 de gener, 48 hores després de la celebració del sorteig de La Grossa de Cap d’Any, que enguany arriba a la 4a edició.

El Sorteig de La Grossa de Sant Jordi repeteix la dinàmica i l’estructura de premis de La Grossa de Cap d’Any. És a dir, hi haurà cinc grans premis: el primer premiat amb 20.000€ per euro jugat (100.000€ al bitllet de 5€); el segon premi atorgarà 6.500€ per euro jugat (32.500€ al bitllet de 5€); el tercer, 3.000€ per euro jugat (15.000€ al bitllet de 5€); el quart, que donarà 1.000€ per euro jugat (5.000€ al bitllet de 5€), i el cinquè premi de 500€ per euro jugat (2.500€ per bitllet de 5€ premiat).

També es mantenen els premis especials a les centenes, amb un premi de 25€ per bitllet. Es premiaran els números que tinguin les 3 primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb els 3 primers dígits de qualsevol dels 5 grans premis. A més, se segueixen premiant les terminacions dels 5 números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells.

ESTRUCTURA DE PREMIS
Premi per euro jugat
Premi per bitllet de 5 euros
Primer premi
20.000€
100.000€
Segon premi
6.500€
32.500€
Tercer premi
3.000€
15.000€
Quart premi
1.000€
5.000€
Cinquè premi
500€
2.500€
Novetats de la Grossa de Cap d’Any 2016
 

Des d’aquest mes d’octubre, ja es poden comprar els números de la Grossa de Cap d’Any a través del web Loteria de Catalunya. La Grossa de Cap d’Any 2016 posa a la venda 34 milions d’euros, 32 milions dels quals es distribueixen en paper i 2 milions d’euros més a través dels terminals dels punts de venda i internet. Com ja va succeir a l’edició anterior, enguany només es jugaran 80.000 números, és a dir que hi haurà més probabilitats que toqui La Grossa respecte el Gordo de Navidad.

La principal novetat d’aquesta edició és que els usuaris podran demanar els seus números preferits, de la mateixa manera que també es pot fer a qualsevol dels establiments, dotats d’un terminal que imprimirà al moment el bitllet amb el número escollit. Des del passat 6 de juliol, La Grossa de Cap d’Any ja es pot adquirir a qualsevol dels  més de 2.000 punts de venda, que actualment comercialitzen tots els productes de Loteria de Catalunya, com són quioscos, llibreries, bars, estancs, etcètera. Amb l’objectiu de facilitar-ne la localització, la web de Loteria de Catalunya incorpora un localitzador que funciona amb el codi postal o el nom del municipi sobre el qual es vol fer la cerca.

A més dels punts de venda habituals, hi ha una xarxa de distribució complementària, entre els quals es troben les principals cadenes de supermercats de Catalunya -Bon Preu, Caprabo, Condis, Carrefour, el Corte Inglés, Sabeco, Supermercats Keisy o Ecoveritas-, o les benzineres Repsol, entre d’altres. (Veure annex 1)

Durant tot el mes d’octubre, encara es poden fer participacions nadalenques de La Grossa de Cap d’Any 2016. Els destinataris són totes aquelles empreses, entitats i associacions de Catalunya que ho desitgin. Els talonaris es poden sol·licitar a qualsevol dels punts de venda, triant el número que més agradi i amb la possibilitat d’incloure una imatge o logotip. Loteria de Catalunya dissenyarà i imprimirà les participacions de manera gratuïta i en tal sols dues setmanes es podran recollir al mateix punt de venda on s’hagin sol·licitat. L’any passat es van fer participacions d’un miler d’associacions.

Enguany, per a les participacions, cada número compta amb 80 bitllets de 5 euros, per la qual cosa l’import disponible d’un mateix número és de 400 euros. No obstant això, si l’entitat o empresa necessita fer participacions per un import superior, es poden fer combinacions de diferents números.

El sorteig de la Grossa de Cap d’Any se celebrarà el 31 de desembre de 2016 i, com ja és tradició, transformarà en solidaritat els seus beneficis

“Gràcies a tu, la Grossa ens toca a tots”

De fet, des del primer sorteig celebrat el 31 de desembre del 2013, i després de tres edicions, La Grossa de Cap Any ha destinat un total de 20 milions de beneficis a projectes socials de Catalunya, dels quals 5,6 milions d’euros el 2015.

“Gràcies a tu, la Grossa ens toca a tots” és el lema de la campanya que es posarà en marxa el proper 17 d’octubre per recordar la destinació dels beneficis de la Grossa de Cap d’Any. Entre aquests, destaquen, per exemple la millora de les instal·lacions de centres residencials i diürns per a la gent gran, i persones amb discapacitat i infants i adolescents, i la creació de 356 noves places. També gràcies als beneficis de La Grossa els serveis d’atenció domiciliària per a persones amb dependència han pogut ampliar el seu servei a 1.000 nous usuaris. I la Generalitat ha pogut atorgar un total de 5.000 beques d’educació en el lleure per a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.