Lufthansa admet que Lubitz sí que havia informat d’un “episodi de depressió severa”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Andreas Lubitz, el copilot del vol de Germanwings estavellat als Alps francesos, va informar el 2009 el centre de formació de Lufthansa que havia patit un “episodi de depressió severa”, segons ha admès finalment la mateixa aerolínia aquest dimarts. En un comunicat, Lufthansa ha assegurat que el copilot del vol 4U9525 va aturar la seva formació “durant diversos mesos” però la va reprendre i va enviar a través de correu electrònic al centre de formació “documents mèdics” que constataven que havia patit “un episodi previ de depressió severa”. L’aerolínia té en marxa una “investigació interna” i ha ofert a la fiscalia de Düsseldorf documentació “addicional” sobre la formació i l’historial mèdic de Lubitz.

cbbcw3ruiaeazk2_6493_11
Andreas Lubitz

“El copilot del vol de Germanwings 4U9525 va interrompre la seva formació de pilot al centre de formació durant diversos mesos. Després, el copilot va rebre un certificat mèdic confirmant la seva aptitud per volar”, ha indicat Lufthansa en el comunicat, fet públic 24 hores després que la fiscalia de Düsseldorf informés que Lubitz havia patit episodis suïcides.

“Per garantir una clarificació ràpida, Lufthansa, després de més investigacions internes, ha donat documents addicionals a la fiscalia de Düsseldorf, en concret documents sobre formació i papers mèdics”, ha explicat l’aerolínia. Entre els documents, diu Lufthansa, també hi ha “la correspondència per e-mail entre el copilot i el centre de formació”. “En aquesta correspondència, ell va informar al centre de formació, el 2009, a través dels documents mèdics que va enviar en relació amb la represa de la formació, d’un episodi previ de depressió severa”, ha confirmat Lufthansa.

Brussel·les (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: