Mas creu que la MAT aconseguirà l’objectiu que Catalunya deixi de ser una “illa energètica”

ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita que ha fet aquest dilluns a la tarda a les instal·lacions de l'empresa AUSA a Manresa.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dilluns al vespre que la línia de molt alta tensió (MAT) significa una opció perquè Catalunya “sigui menys illa energètica”. “Si estem connectats amb la resta d’Europa amb tot o gairebé tot, perquè no hem de fer-ho també des del punt de vista de les connexions elèctriques o l’energia”, s’ha preguntat Mas. El cap de l’executiu català també ha admès que aquest projecte té un “impacte territorial, com totes les infraestructures”. Per això, “hem d’assumir si aquest impacte és raonable o no en funció del benefici”. D’altra banda, ha apuntat que encara no sap si anirà a la inauguració de divendres on hi assistiran Mariano Rajoy i Manuel Valls.

ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita que ha fet aquest dilluns a la tarda a les instal·lacions de l'empresa AUSA a Manresa.
ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita que ha fet aquest dilluns a la tarda a les instal·lacions de l’empresa AUSA a Manresa.

Divendres Mariano Rajoy i Manuel Valls, presidents dels governs de l’estat espanyol i de França, inauguraran oficialment la línia de molt alta tensió (MAT), tot i que la seva activitat comercial no començarà fins a l’estiu. Mas ha assegurat aquest dilluns que la MAT significa una “opció” perquè Catalunya sigui “menys illa energètica” i creu que aquest objectiu “en bona part s’aconseguirà amb aquesta interconnexió”.

Es tracta d’un projecte polèmic per l’impacte ambiental sobre el territori català. En aquest sentit, Mas ha apuntat que “totes les infraestructures tenen un impacte” i ha expressat que “hem d’assumir si aquest impacte és raonable o no en funció del benefici que aporti. Hem de posar-ho a la balança i que cadascú decideixi i opini”.