Mas manté el 9-N malgrat el recurs davant del TC però no aclareix què farà si l’Estat “arriba més lluny del previsible”

GARRIDO, RAFA - ACN Artur Mas, president de la Generalitat, respon durant la sessió de control al Parlament el passat dimecres.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “en circumstàncies mínimament normals” i encara que el govern espanyol “faci de les seves”, el procés participatiu del 9-N es podrà celebrar, però no ha aclarit què passarà si l’Estat arriba “més lluny del que es estrictament previsible”. “Llavors ens haurem d’enfrontar a la circumstància del moment, però jo espero que els quedi dos dits de front i que portin les coses a un punt que no sigui de no retorn”, ha dit en una entrevista amb Vilaweb. Mas ha acusat el govern espanyol de “creuar la línia del ridícul”, i ha opinat que com que saben que “difícilment podran aturar” el 9-N, ara intenten “perjudicar-lo al màxim”.

GARRIDO, RAFA - ACN Artur Mas, president de la Generalitat, respon durant la sessió de control al Parlament el passat dimecres.
GARRIDO, RAFA – ACN Artur Mas, president de la Generalitat, respon durant la sessió de control al Parlament el passat dimecres.

Mas ha recordat que ell va anunciar el nou procés participatiu ara fa més de quinze dies, i ha preguntat que si era tan evident que era inconstitucional, per què el govern espanyol s’ha esperat fins ara a portar-lo al TC, i a més basant-se en una roda de premsa seva per fer-ho. Això li ha permès concloure que des de l’Estat s’adonen que difícilment podran aturar el 9-N, però ara el que busquen és perjudicar-lo, “retraure la gent i espantar-la, donar una imatge de descrèdit de Catalunya i de desprestigi, forçant d’una manera insòlita la situació”.

“És una demostració que tenen moltes ganes de tocar els nassos i una gran intolerància a una democràcia d’una certa qualitat”, ha conclòs.

Comparteix-ho amb els teus amics: