Mas presideix un acte de suport a l’alcaldable d’Olot Josep. M. Corominas

ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, aplaudint a l'alcalde d'Olot i candidat a la reelecció en els propers comicis municipals.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la CDC i de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat des d’Olot que en les properes eleccions municipals del 24-M no només està “en joc” el present i futur de cada poble sinó el futur “del país”. “Podeu comprendre que no és el mateix en el camí que estem ficats tenir ajuntaments al costat de, que ajuntaments en contra”, ha reflexionat Mas. En aquest sentit, el president ha assegurat que, actualment, és necessari tot els suport del món local i de les institucions per tirar endavant el procés. “Ens falten totes les forces possibles i no ens sobra ni una perquè tots tenim present que el que tenim a davant és molt dur i poderós”, ha subratllat fent referència al govern espanyol.

ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, aplaudint a l'alcalde d'Olot i candidat a la reelecció en els propers comicis municipals.
ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, aplaudint a l’alcalde d’Olot i candidat a la reelecció en els propers comicis municipals.

El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, ha fet una crida a sumar esforços de cara al procés. Per això, ha insistit en el fet que les pròximes eleccions municipals serviran per prendre el pols de la ciutadania i, al mateix temps, Catalunya s’hi “jugarà el futur”. “Ara, en aquest país, ens fan falta tants ajuntaments com siguem capaços d’unir i administracions locals per estar al costat del gran projecte de país, ens fan falta totes les forces polítiques possibles i no ens en sobra ni una”, ha assegurat Mas durant el seu discurs a la capital de la Garrotxa.

960790
ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, aplaudint a tot l’equip que conforma el projecte de Josep Maria Corominas per a la reelecció a l’Ajuntament d’Olot.

El president ha assenyalat que aquesta unió és necessaria perquè el que “tenim davant” -fent referència al govern espanyol- és “molt dur, poderós i no ‘se anda con chiquitas'”, ha assenyalat irònicament. Per això, Mas ha subratllat que el més important és agrupar totes les “forces internes”, des de moviments cívics, socials, el teixit associatiu, mobilitzar la ciutadania o els partits del Parlament de Catalunya per anar junts. “De les eleccions municipals se’n desprendrà quina força, fortalesa, actius i instruments tindrà el conjunt del país per resoldre els moments més decisius de la història dels darrers 300 anys”, ha ressaltat.

Mas ha llançat aquestes paraules durant l’acte de presentació del candidat de CiU a Olot per les pròximes eleccions municipals. El candidat és l’actual alcalde del municipi, Josep Maria Corominas, conegut amb el nom de Mia Corominas, que es presenta a la reelecció. L’esdeveniment s’ha portat fet durant un dinar en un restaurant de la localitat garrotxina que ha aplegat més de 250 persones, entre elles dirigents i pesos importants del partit i de CiU com Josep Rull; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; Joan Cañada; Miquel Calm; Jordi Xuclà; Pere Vila; Eudald Casadesús; alcaldes de la comarca de la Garrotxa o empresaris com el director de La Fageda, Cristòbal Colon; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; o l’Arcadi Calzada.

Ha estat en aquest indret on el president Mas ha alertat “del perill de que alcaldes o polítics de nivell facin un pas endarrere”. Un fet que, segons el cap de CDC, s’ha d’evitar treballant per conservar figures i membres tan importants o vitals com el mateix Josep Maria Corominas, a qui Mas ha definit de “luxe pel país”.

“Ens cal anar més enllà de la crítica o l’enveja fàcil, identificar bé els grans polítics com en Josep Maria Corominas que tenen una vàlua especial que fa discursos amb el cor i sentiments s’han de conservar”, ha insistit. Per acabar, Mas ha subratllat que és necessari que els 947 municipis de Catalunya “es posin les piles” perquè res es pot “donar per guanyat” abans d’hora.

Dinamització econòmica i atenció a les persones

Per la seva banda, l’alcalde i candidat a la reelecció a les pròximes eleccions municipals a Olot ha repassat en un llarg discurs totes les tasques que s’han realitzat els darrers quatre anys mentre ell ha estat al capdavant del consistori. Un temps en el qual han reduït l’endeutament de 28 a 16 milions d’euros, s’ha estat al costat dels emprenedors com també del procés independentista. A més de presentar formalment l’equip que l’acompanyarà als propers comicis, el batlle i candidat a la reelecció ha avançat alguns dels punts més destacats del seu programa, que passen per la dinamització econòmica de la ciutat i posar més atenció a les persones.

“Volem estar més atents al tema de l’habitatge, continuar demanant pisos socials, el nostre model de ciutat que volem no passa per més ajudes sinó per un model basat en les oportunitats i aportar millors condicions de vida als ciutadans”, ha valorat. Tot i que les intencions i els detalls dels projectes es donaran a conèixer durant la propera Diada de Sant Jordi, l’actual batlle ha subratllat que la seva intenció és continuar en la mateixa línia dels darrers anys potenciant el centre de la ciutat i tirar endavant el Parc dels Volcans. A més, també vol treballar per fer realitat un projecte històric a la ciutat, la reconversió del Firal.

Olot (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: