Menció a la qualitat a Ràdio Sant Joan Les Fonts per al programa ‘L’Observador’

LACASTA, PABLO - ACN · ID 107025/887602 El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit amb la membre del Consell Rector de Ràdio Associació, Montserrat Agell i dos membres de l'associació.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Premis Ràdio Associació han distingit enguany, en la categoria audiovisual, el programa de TV3 ‘El foraster’ en reconeixement a la divulgació i el coneixement del territori i han distingit Francesc Mauri com a millor professional de ràdio. Els premis també han reconegut ‘El fanalet’ de Montcada Ràdio (millor programa de ràdio local), el programa especial de la Diada Nacional de Catalunya Ràdio (millor programa de ràdio) i ‘Cap per avall’ de RAC1 (millor programa d’innovació). El president de l’associació, Jordi Margarit, ha dit que són uns premis que compten amb una “gran participació” i que són esperats per tots els professionals”. També ha destacat la “qualitat” d’emissores locals.

LACASTA, PABLO - ACN · ID 107025/887602 El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit amb la membre del Consell Rector de Ràdio Associació, Montserrat Agell i dos membres de l'associació.
LACASTA, PABLO – ACN
El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit amb la membre del Consell Rector de Ràdio Associació, Montserrat Agell i dos membres de l’associació.

Les mencions d’honor han estat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) “per haver consolidat el paper original de la ràdio durant la mobilització de la Via Catalana de l’Onze de Setembre passat”, ha matisat Montserrat Agell; Joan Manuel Surroca, per una vida professional “dedicada al periodisme audiovisual esportiu”; Josep Puigventós per haver desenvolupat d’una manera documentada el món del sardanisme a Ràdio Rubí; Jordi Tardà per ser un “ineludible referent” en l’àmbit del periodisme i la crítica musical amb ‘Paraula de Stone’; i als 25 anys del programa ‘Fes ta Festa’ per una “tasca continuada de suport, compromís i difusió” de la cultura popular i la tradició catalana, primer des de Ràdio 4 i després des de les ones locals i internet.

El guardó ‘1924’, que premia una iniciativa d’àmbit audiovisual, ha estat aquest any per al programa ‘El foraster’ de TV3 per “haver sabut posar en primera línia mediàtica una part del país sovint oblidada”, segons l’organització. El premi al millor professional de ràdio ha estat per a Francesc Mauri, “per contribuir des de la ràdio a l’acostament dels fenòmens meteorològics d’una manera didàctica i continuada” i per haver-se convertit en “un referent del temps arreu dels Països Catalans”, ha dit Montserrat Agell, membre del consell rector de Ràdio Associació de Catalunya.

El premi al millor programa de ràdio local ha estat per al programa ‘El fanalet’, de Montcada Ràdio, per una anàlisi sobre els temes d’actualitat de Montcada i Reixach. Dins d’aquest apartat, s’han atorgat mencions de qualitat als programes ‘L’Observador’ de Ràdio Sant Joan Les Fonts i ‘Colors primaris’ de Ràdio Silenci de la Garriga.

El premi al millor programa de ràdio ha estat per al programa especial diada nacional de Catalunya Ràdio, per la “professionalitat demostrada en la cobertura informativa de tots els actes convocats amb motiu de la Diada Nacional del 2013, i especial menció al repte de cobrir de nord a sud l’anomenada Via Catalana” ha explicat Agell. Dins d’aquest apartat, s’han atorgat mencions de qualitat als programes ‘Punt de Llibre’ de Ser Catalunya i ‘Grans històries’ de Ràdio Estel.

D’altra banda, el premi ràdio associació d’innovació ha estat per ‘Cap per avall’ de RAC1 per la celebració del Dia de la Ràdio des d’una perspectiva “imaginativa i excepcional”, ha qualificat el jurat.

El president de l’associació Jordi Margarit també ha volgut destacar que la participació als premis “és oberta a tothom” i ha recordat que, al llarg de la història dels guardons, s’han premiat emissores d’Andorra, el País Valencià o Mallorca.