Més de 125 persones s’han inscrit a la Xarxa de Voluntariat d’Olot. Ja s’han fet una vintena de tasques

Comparteix-ho amb els teus amics:

Davant la situació de confinament i per preveure com donar resposta a futures necessitats derivades de la COVID-19, els ajuntaments de la comarca junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social han creat una Xarxa de Voluntariat.

Cada municipi ha posat a disposició de la ciutadania una borsa per tal d’ajudar a les persones que ho necessitin de la comarca.

A Olot, més de 125 persones s’han apuntat a la Xarxa de Voluntariat. De moment, s’han fet 20 tasques de voluntariat, sobretot per ajudar a preparar lots d’aliments al Centre de Distribució d’Aliments o per recollir lots de menjar i butà per portar-los a diferents domicilis. Molts d’aquests voluntaris continuen donant suport a les persones que han conegut portant-los aliments i per tant, ja han creat una relació que va més enllà que la de fer una tasca puntual.

S’inicien relacions noves entre veïns i veïnes i això de ben segur que serà molt positiu i profitós també en un futur. Aquesta borsa durarà només mentre la situació de confinament i emergència es mantingui i la utilitzem en aquells casos en què no cal que la tasca la faci un professional.

Des del Consorci d’Acció Social destaquen que, en moments com l’actual, es pugui posar en valor el bon veïnatge: la relació amb la persona que viu al costat de casa, el suport quan és necessari i l’“Hola, com estàs? Necessiteu res?”.

També volen aprofitar moments com aquest per reforçar els vincles, la xarxa i la solidaritat entre veïnes i veïns i activar allò que ja existeix des de temps immemorials i que té a veure amb la relació dels que compartim un espai físic: una escala, un carrer, un edifici…

Més enllà d’aquesta iniciativa se n’estan donant moltes que tenen l’objectiu de cuidar a aquells que més estimem: trucant als que estan sols, comprant pel veí o tenint converses entre balcons. Som una societat solidària i col·laboradora i això es fa evident en tots i cadascun dels petits gestos que veiem diàriament.

Info: Ajunt. Olot