Amb un auditori ple de gom a gom, els veïns de la Vall d’en Bas escolten l’exposició dels estudis de la variant de les Preses-Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dimecres a la tarda s’ha fet la presentació dels estudis Informatiu i d’Impacte Ambiental de la Vall d’en Bas a l’auditori de Can Trona.

Més de 170 persones han pogut conèixer de la mà del Director General d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, la proposta dels Estudis Informatiu i d’Impacte Ambiental que el Departament de Territori proposa per a la coneguda com a variant de les Preses.

Aquesta infraestructura, el gruix de la qual afecta al nostre municipi, es troba a hores d’ara en període d’al·legacions. Des de l’Ajuntament, amb la voluntat de transparència, es va demanar aquesta presentació a la Generalitat, que ha comptat amb una molt bona rebuda d’assistents, deixant la sala plena de gom a gom.L’acte ha comptat amb dues parts: una exposició de la proposta i els antecedents del projecte i un torn obert de preguntes dels veïns. En aquesta part, s’han contestat una vintena llarga d’intervencions entorn a les diferents alternatives presentades però també sobre els traçats que s’han descartat, punt en el qual Territori ha pogut argumentar les seves raons. Veïns a títol individual i institucions i entitats de la Vall han pogut expressar les seves inquietuds al respecte.

PresentacioTerritori1

En acabar l’acte, l’alcalde, Lluís Amat, ha recordat que l’Ajuntament disposa de les més de 3.000 pàgines del projecte impreses a la seu municipal. A més, s’ha compromès a acompanyar en tot allò possible les al·legacions que es vulguin presentar durant el període establert i, en cas de ser fora del termini, recollir-les a les que presenti el consistori, que com a organització, té un termini més llarg.

De la seva banda, Xavier Flores, s’ha compromès a tornar a fer més presentacions i donar explicacions del projecte les vegades que facin falta a la Vall d’en Bas. Aquesta era la primera vegada que es feia una presentació pública i oberta a tothom dels projectes que queden pendents de l’eix Vic-Olot.

info: Ajunt. Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics: